ArhivaSportTuzla

Kung Fu Wu Shu Tuzla: Naučite se odbraniti bez korištenja fizičke snage
U današnje vrijeme nema potrebe opisivati  koliko je samoodbrana bitna i zašto je bitno da znamo da se odbranimo u slučaju napada. Bilo da vježbate kao sport i takmičite se ili samo povremeno i rekreativno dolazite na treninge naučit ćete kako da postupate u neželjenim situcijama.
Centar se bavi edukacijom mladih u vidu samoodbrane, individualnog usavršavanje psihe i fizičke spremnosti, te poboljšavanja motoričkih sposobnosti najmlađih, ali i onih malo starijih. Za Radio Kameleon, trener Mensur Bećirević preporučuje ovaj sport za one najmlađe, ali poziva i starije da se pridruže, jer stereotipa u ovom centru nema.
“Kung Fu Wu Shu centar za obuku Tuzla ekzistira u Osnovnoj školi Slavinovići u terminima vikendom. Radi se sa manjom dobnom skupinom-djecom, isto tako i sa starijim uzrastom u drugoj grupi. Najbolja dobna skupina za početka bavljenja bilo kojim sportom, pa tako i ovim jeste od neke pete, šeste godine, pa do neke dvanaeste godine da se starta sa bavljenjem Kung Fu-a. Što se tiče starije grupe, posjedujemo stariju grupu od 18 do 24 godine, koji zajedno treniraju.”

Žene žele biti fit, snažnije, jačeg samopouzdanja, uz to žele učiti praktične principe samoobrane, a vježbom jačaju tijelo, uče pravilne udarce i usavršuju svoju fleksibilnost. Ipak, ako ste mislike da se samoodbrana razliku od one predviđene za muškarce, onda griješite, jer ovdje razlike ne postoje.

“Što se tiče samoodbrane za muškarce i za žene, ne postoji u suštini neka velika razlika. Baš zbog toga što se ne odvaja apsolutno ni u kom pogledu u jednom segmentu rada žene i muškarca. Nije potrebna mišićna masa u toj mjeri koju imaju muškarci da bi se mogla odbraniti, jer se preferira tehnička spremnost, a ne fizička snaga za borbu, gdje bi ženska osoba uz manjak fizičke muskulature u odnosu na muškarca s tim deficitom mogla da izađe na kraj sa daleko većim protivnikom.”

Ukoliko smatrate da vam je potrebna samoodbrana, ali ona s manje uložene fizičke snage, onda je ovo prava odluka za vas. Prijavite se OVDJE i osjećajte se sigurno kroz život.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button