BiHVijesti

Potvrđena optužnica protiv zastupnice u Goraždu koja je gađala flašom predsjednicu SkupštineIncident se dogodio 31. jula ove godine. Milović i Velić su se verbalno sukobile, a potom je optužena fizički napala predsjedavajuću gađajući je plastičnom flašom u kojoj je bila voda. Pogodila je u desnu nadlakticu.

Potom je uzela drugu plastičnu flašu sa stola i ponovo je bacila u pravcu oštećene, pogodivši je ovaj put u predjelu lica, a Velić je, kako se navodi u optužnici, zadobila povrede. Ljekari su konstatovali da je oštećena zadobila krvni podliv na ruci i ogrebotinu kože ispod desnog oka.

“Iz dokaza prikupljenih u toku istrage, a prije svega iz Zapisnika o ispitivanju osumnjičene i Zapisnika o saslušanju svjedoka MUP-a BPK Goražde, Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, Odsjek kriminalističkih istraga, Izvještaja o izvršenom pregledu Kantonalne bolnice Goražde, te Nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke u predmetu, proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičena Daliborka Milović počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret u mjestu, vremenu i na način kako je to opisano u optužnici”, navodi se u optužnici Tužilaštva BPK.

Izvor: Klix.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button