ArhivaBiHLifestyleU fokusuZanimljivosti i zabava

ČUDO OD DJETETA: Desetogodišnjakinja iz Bosne trenira tenis, glumi, pleše, dizajnira i predstavlja svoju drugu kolekciju odjeće

Ovo je nimalo obična priča o nimalo običnom sanjaru. Ona ne čeka na krojača, već svoje snove kroji sama. Njena interesovanja, ime, ideje, frizura, karizma  i strast prema hobijima, kojom zrači su nesvakidašnji  i zasigurno je izdvajaju od njenih vršnjaka .

Trenira tenis, pleše, glumi, kreira odjeću, vodi you-tube kanal, istražuje prošlost i modu, dok istovremeno samouvjereno i sigurno predstavlja svoje uspjehe i hobije  putem medija kao vješta i samouvjerena govornica, koju u njenim ciljevima i željama ništa ne može pokolebati i poljuljati.

Možda će Vas zanimati i:

Iako ima mnogo različitih polja interesovanja, koji istovremeno nemaju poveznicu, zahtjevaju mnogo vremena, znanja, truda i zalaganja, sve to ne bi bilo tako neobično da nije riječ o desetogodišnjakinji, koja se istovremeno sprema za peti razred.

Zove se Anni Nur Demirovski i nakon fantastičnih reakcija na prvu kolekciju odjeće,  koju je plasirala, odlučila je predstaviti i drugu, koja joj je skromno, malo draža od prethodne.

Specifična je na bezbroj načina, počevši od njene neobične i nesvakidašnje frizure, za koju su se odlučili njeni roditelji, još dok je bila petnaestomjesečna beba, a ona je ponosno nosi i danas.

Kako svoju budućnost ne bi prepustila slučaju, djetinjstvo puno igre i zabave zamijenila je popunjenim rasporedom, koji će je laganim, ali sigurnim koracima dovesti do njene vizije sebe za desetak godina, gdje uspjehe nastavlja nizati kao uspješna dizajnericu za poznate, javne ličnosti ili glumica, u oba slučaja, sa završenim fakultetom i po svoj prilici van njoj voljene Bosne i Hercegovine, od koje će se teško razdvojiti.

U razgovoru za Radio Kameleon, ona nam je otkrila da je teško biti Anni Nur u očima drugih ljudi, ali njoj sve ovo nije teško, jer mnogo voli ovo raditi.

„Ja sam jednostavno ja i meni to stvarno nije teško raditi. Moji hobiji me motiviraju da radim još više i da probam neke druge stvari.“ – kaže desetogodišnjakinja, koja plijeni pažnju svojom kreativnošću i karizmom

Svoje slobodno vrijeme, kojeg nema mnogo, provodi u krugu porodice i sa prijateljima. Njeno pojavljivanje nikada nije ostalo bez reakcije, a bilo da je riječ o navici ili ne, ona voli da ima raspored popunjen obavezama i poslovima, jer je to ispunjava. A ono što je još ispunjava i čini sretnom je kada vidi da neko od njenih vršnjaka  nosi njen potpis na odjeći.

„Voljela bih da sve generacije nose moj potpis i veoma mi je drago kada vidim neko dijete, čovjeka ili neku ženu, da nosi moju haljinu, ceker ili nešto. Bude mi srce puno i znam da sam uradila pravu stvar.“ – ponosno priča Anni Nur

Zato što je nesvakidašnja djevojčica, mi smo joj dali malo neobične zadatke. Željeli smo čuti šta bi ona, kada bi mogla, stilski promijenila kod naših političara, što je izmamilo tu malu djevojčicu, o kojoj svi pitaju, gdje li se skrila i kada se igra?

„Mrzim politiku, ne pratim je. Kada vidim na dnevniku nešto od politike, samo prebacim kanal, pošto mi to nije zanimljivo, ali definitivno ima previše crne, bijele i sive boje. Ja bih to promijenila u neke živahnije boje poput crvene, ljubičaste, zelene, plave, tako da, po mom mišljenju bi političari bili skroz ludo obučeni.“

Nastavak svoje dizajnerske karijere vidi uspješno, gdje će oblačiti poznate i uspješne osobe i smatra  da će to i uspjeti jer se mnogo trudi i mnogo želi ostvariti taj uspjeh. A s obzirom na njen dosadašnji dizajnerski uspjeh, otkrila nam je da li bi u njenom kreativnom poslu mogla vidjeti nekoga od svojih vršnjaka, s kim bi dijelila ideje, odn. zaposlila ga kod sebe.

„Vjerovatno bi bilo moguće, ali većina mojih vršnjaka nema iste interese, kao što ih ja imam. Nemamo iste talente , isto mišljenje itd., ali kada bih vidjela da je neko kreativan, da je neko sličan meni, ima slične interese, odjevanje, talente i mišljenje, definitivno bih mu pružila priliku, mislim – „što da ne“, nikad ne reci nikad, ali da je neko odgovoran, čvrst i da se uklapa sa mnom.“ – ističe Anni Nur, čije ime znači „kreativna, temperamenta i sretna“, a što ona svakim svojim interesovanjem i potvrđuje

Osim što je stilizirala političare, poigrala se i sa izgledom našeg radio voditelja, kojeg je od glave do pete obukla i za njegov stajling dala skromnu sedmicu, a njen šaljiv, ali i ozbiljan pristup stiliziranju, mogli ste slušati u jutarnjem programu Radio Kameleona sa Ivanom Arambašićem.

Ona nije sputavana u svojim željama i svoju zahvalnost duguje i svojoj porodici, bez koje, kako kaže, sve ovo ne bi bilo moguće, jer je nesebično podržavaju u snovima i pomažu da ih realizira. Njima ideje desetogodišnje djevojčice nisu puste maštarije, kako se to nekada olako uzimaju i pripisuju njenim vršnjacima,  već samo povod i poticaj koji snagom i habrošću pretvaraju u stvarnost, učeći je o svemu osim pojmu “nemoguće”.

Ela Ždero/Kameleon

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button