Glasaj za Divan u Domu sportova: Uz VAŠU pomoć do VELIKE bine!

- Kategorija: Radio, U fokusu

Nastup u Domu sportova u Zagrebu san je većine pjevača/ica i bendova, a za jedan tuzlanski bend to može postati stvarnost uz VAŠU pomoć.

Naime, Opća Opasnost je u saradnji sa INA-om i Croatia Records-om pokrenula natjecanje “KARTA DO BUDUĆNOSTI”. Pobjednik će 16.11.2019. nastupiti u Domu Sportova kao predgrupa grupi Opća Opasnost. Organizatori pobjedniku također poklanjaju “Kartu do budućnosti” što podrazumijeva objavljivanje singla uz potpisivanje ugovora za diskografsku kuću Croatia Records. 

Za javno internetsko glasanje među deset bendova prošao je i tuzlanski bend Divan kao jedini predstavnik BiH. Glasovanje je počelo 20.9., a jedan Facebook korisnik može dati jedan glas.

Zato brzo kliknite OVDJE kako bi pomogli momcima iz Divan-a da zasviraju sa grupom Opća Opasnost u Domu Sportova, ali i kasnije na radijskim stanicama i šire.

Razgovarali smo sa frontmenom benda Divan, Elvisom Salkićem, koji je istakao da je njemu i momcima nastup sa grupom Opća Opasnost od izuzetne važnosti.

“Nastup sa nama dragom Općom Opasnosti bi najprije uzrokovao jednu ogromnu dozu ličnog zadovoljstva. Radi se o bendu kojeg iznimno cijenimo. Volimo njihovu emociju i zvuk koji odašilju kroz svoje pjesme.”, istakao je Salkić.

Kako kaže, nastupiti u Domu sportova bi bio veliki test, ali i sjajna prilika da se pokažu u pravom svjetlu.

“Mi se ponekad preispitujemo da li smo mogli više u momentu kada smo izdali album i izbacili ”Sevdah proljetni”, “Kap po kap…” Sigurno da jesmo. Nažalost, bili smo lijeni i nikad to nismo dovoljno promovisali. Pjesme su otišle u eter i prigrlile jedan dio publike, ali izostao je naš veći angažman u smislu promocije. Jednostavmo, ostavili smo ih, nismo ih pratili.

Ovaj nastup bi nam bio jako važan i došao bi u pravom trenutku. Imali bismo šansu da promovišemo naš aktuelni singl ”Zima će sad” i približimo ga publici u Hrvatskoj. Uz to, sviramo bolje neko ikad, iskusniji smo, puni samopouzdanja i odlično se zabavljamo. Citirat ću jednu simpatičnu rečenicu koju sam negdje pročitao a vezana je za nas:

”Njihovi live nastupi proizvode energiju da mogu napajati jedan stambeni blok.” Jako nam se svidjela i sretni smo da to publka prepoznaje.”, zaključio je Salkić.

Mi vas još jednom pozivamo da klikom OVDJE glasate za Divan i pomognete im u ostvaranju snova.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments