Istaknuto

Mala agencija iz Vižinade kući nosi čak tri lava s BalCannesa, titulom najbolje agencije u regiji okrunjen beogradski McCann

Najboljim projektima regije uručene su posebne nagrade na ovogodišnjoj reviji BalCannes održanoj u sklopu dvanaestog Weekend Media Festivala, koji je ponovno okupio pet tisuća stručnjaka za medije i tržišne komunikacije u Rovinju.

Projekte je odabralo čak dvadeset stručnjaka iz redova klijenata, agencija i medija, koji su se tom prigodom iz cijele regije okupili na žiriranju u Sarajevu, gdje je domaćin bio dugogodišnji partner i prijatelj BalCannesa Media Marketing. I ove su godine natjecatelji imali priliku saznati kako na iste projekte gledaju oglašivači, agencije i novinari, a svaki od tih žirija dodijelio je nagradu najboljim projektima prema svom izboru.

Prestižnu titulu najbolje agencije BalCannesa odnijela je agencija McCann Beograd. Projekt Art Directed by Nature Studija Sonde proglašen je najboljim projektom BalCannesa, a pritom je ponio i titulu najboljeg projekta po žiriju predstavnika agencija te titulu najboljeg inozemnog projekta! Žiri klijenata najboljim je proglasio projekt Boranka agencije Imago Ogilvy. Nagrada žirija novinara pripala je projektu Minus 33% agencije BPCS, koja se ove godine prvi put natjecala na BalCannesu. Najbolji je regionalni projekt Jana. Duboko iznad svih agencije Saatchi&Saatchi Croatia.

Nije tajna da BalCannes okuplja izvrsne projekte iz cijele regije koji su često rezultat izvanrednih priča. Zbog toga je BalCannes ove godine odlučio nagraditi smjelost na tržištu i davanje kreativne slobode agenciji te uručiti još jednoga lava – nagradu za hrabrost klijenta! Nagrada je dodijeljena projektu Coca-Cola Love is always the right way! agencije McCann Skopje i klijenta The Coca-Cola Company.

Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica HURA-e i BalCannesa izjavila je: Hrabrost klijenata, smjelost, strpljivost i odvažnost u komunikaciji želimo nagraditi i zbog toga smo rado podržali prijedlog žirija za dodjeljivanjem dodatne nagrade. Nadamo se da će se i drugi ovime inspirirati te pozitivno iskoristiti činjenicu da industrija tržišnog komuniciranja ima veliku moć u formiranju stavova opće javnosti“.

Za sve koji nisu bili na festivalu, svi projekti s BalCannesa bit će objavljeni na stranicama BalCannes Yellow Pages, online bazi reklamnih agencija koja tijekom cijele godine služi kao koristan alat oglašivačima koji su u potrazi za novim poslovnim partnerima. Najboljih 25 projekata regije, navedenih u nastavku, moći će se pronaći i u novom izdanju Kreativnog portfolija.

Organizatori BalCannesa su Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Weekend Media Festival.

Najbolji projekti BalCannesa 2019. abecednim poretkom su:

 1. #StayClean – McCann Beograd
 2. A1 Lappsus – Bruketa&Žinić&Grey
 3. Art directed by nature – Studio Sonda
 4. Beba bira gde – McCann Beograd
 5. Boranka – Imago Ogilvy
 6. Coca-Cola Love is always the right way! – McCann Skopje
 7. EVN Online – Publicis Skopje
 8. Good Night, Intolerance! – Grey Ljubljana
 9. Insta Literary Stories Between the Lines – Grey Ljubljana
 10. Jana. Duboko iznad svih. – Saatchi&Saatchi Croatia
 11. Lavovske priče – Ovation BBDO
 12. Minus 33% – BPCS
 13. Ne odričem se – McCann Beograd
 14. Ostajemo di smo – BBDO Zagreb
 15. Prilika života – Señor
 16. Sjetan Božić – Señor
 17. Spomenik neisklesanom tijelu – Imago Ogilvy
 18. The Milk Books – Futura DDB
 19. The Theatre Interpreter – Grey Ljubljana
 20. The Voice Of The Lake – Saatchi&Saatchi Skopje
 21. Untouched by Light – Bruketa&Žinić&Grey
 22. Veliki hrvatski naivci – Señor
 23. Vip Mame – Leo Burnett Belgrade
 24. Words have weight – IDEA Plus Communications Skopje
 25. Žuja za tate 2 – BBDO Zagreb.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button