Zanimljivosti i zabava

Udomio je gusku i uspio ju dresirati, pogledajte koji je trik naučila (VIDEO)
POTPUNO je normalno pse naučiti raznim trikovima, no svejedno im se čudimo i divimo kad god vidimo da izvedu jedan. Zbog toga nam je još čudesnije vidjeti druge životinje u takvom scenariju. Mačke su poznate kao svojeglave životinje koje ne trpe ničije naredbe, no i one ponekad izvode trikove i pokažu koliko su pametne, okretne i poslušna kada to žele biti.

Ptice nas posebno čude, osobito svojim glasovnim i govornim sposobnostima. No jeste li ikada vidjeli gusku koja sluša naredbe vlasnika? Vjerujemo da niste. Ova je guska bila odbačena još kao mladunče, a ovaj ju je čovjek spasio, liječio i hranio. Kada je dovoljno narasla, nije bila spremna za život u prirodi jer se jednostavno nije snalazila.

Odlučio ju je ostaviti u svom domu, a ona je postala toliko pitoma da je ponekad nosi i na posao. Ono po čemu se ova guska ističe je to što ju je on uspio dresirati i naučiti trikovima. Na snimci joj vlasnik kaže da mu doda ključeve, a ona to i učini. Sigurni smo da će vas ova pametna životinja začuditi i oduševiti, moramo priznati da nas baš jest.

Izvor: index.hr


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button