Na Trgu slobode u Tuzli zabrana predizbornih i drugih političkih skupova; Imamović: “Želimo trg sačuvati za djecu Tuzle”

- Kategorija: Tuzla

Na Kolegiju gradonačelnka Tuzle razmatrana je  izmjena Odluke o komunalnom redu, a koja se odnosi na tretman Trga slobode, najvećeg trga u Bosni i Hercegovini.

˝Pratimo stanje i usaglašavamo dokumente sa stanjem u praksi.  Zanimljiv je tretman Trga  slobode. Zapazili smo da je Trg slobode,  najveći trg u BiH, najposjećenije mjesto od strane građana Tuzle. S obzirom da su daleko sve saobraćajnice, tu je najsigurnije mjesto  i za najmanju djecu, jer nigdje nećete vidjeti više djece  koji su tek prohodali  da se tako slobodno ponašaju u gradu.

Mi smo kazali da ne može tu biti predizbornih i nikakvih političkih skupova. Izbori su svake druge godine, a građani jedva dočekaju da dođu na trg od kraja proljeća do kraja jeseni, a ako bi svake druge godine tu krenuli od početka avgusta  politički skupovi građani i bebe Tuzle bi izgubili taj prostor svake druge godine. Zato omogućavamo političkim strankama, političkim partijama skupove i na Sonom trgu, na trgu kod Meše i Ismeta, na trgu ispred Merkatora i na stadionu i u Mejdanu, širom Tuzle dozvoljeni su politički skupovi, naravno, uz odgovarajuću proceduru, najavu i ostalo. Želimo Trg slobode sačuvati za djecu i odrasle Tuzle da ga ne gube svake druge godine nego da ga imaju svake godine i svakoga dana. To je jedna od odredaba na koju sam se ja posebno osvrnuo ”, istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U skladu sa propisanom procedurom, većina razmatranih materijala sa Kolgija se dostavlja Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

(TIP)

Kameleon i Zenski Banner1.fw
  • PODIJELI ČLANAK SA PRIJATELJIMA:

Slične objave

Facebook Comments