DJ WORDA proslavio 16 godina karijere i tim povodom objavio i 3 nove trake u paketu pod nazivom”Mean To Be”

DJ WORDA proslavio 16 godina karijere i tim povodom objavio i 3 nove trake u paketu pod nazivom”Mean To Be”


Sarajevski DJ Davor Pavelić, poznatiji široj masi kao „Worda“ jučer je proslavio svojih 16 godina karijere! Ironija je što je tokom svih godina postojanja, vlasnik izdavače kuće mTechno Records, često publiku ostavljao bez riječi nakon svog nastupa, a zove se baš „Worda“. Možda je ta riječ „word“ u njegovom imenu, upravo ona koja nam zafali kad su njegovi nastupi u pitanju.

Tokom šesnaest godina, obišao je cijelu Bosnu i regiju. Nastupao je nekoliko godina na prestižnom EXIT festivalu, u raznim gradovima u inostranstvu poput Graza, Manheima, Zuricha i Sofije, a svoje tragove je ostavio i na Adriatic Perception, Seadance festivalu, Festival 84, Imperium festivalu. Dijelio je ime sa svjetskim velikanima poput:  Cristian Varela, Umek, Spartaque, Sam Paganini, Du'Art, Fernanda Martins, Deborah De Luca, Amelie Lens, Nakadia, Axel Karakasis, Marco Baliey, Horacio Cruz, Oxia, D-Unity dok se od domaćih imena ističu: Pero Fullhouse, Marko Nastić, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Insolate, Vladimir Ačić.

Povodom obilježavanja svoje 16 godišnjice objavio je tri kombinirane trake pod nazivom „Mean To Be“ EP, specifičnih imena, po kojima je također poznat Worda, a to su: Endorfin, Bassamak i Storm Spirit. Promociju ovih traka mogli ste poslušati u Tuzli, Mostaru, Bihaću, Novom Sadu, Sarajevu i Subotici, a ako ste se našli u nekom od ovih gradova, znate koliko energije i nevjerovatne vožnje je poklonio Worda,  ako niste, poslušajte njegove trake i bit će vam jasno o čemu govorimo.

Pored DJ-inga Worda je i urednik i voditelj radijske emisije mTechno Radio Showcase, a njegov entuzijazam, kreativnost i dosadašnji rad  pokazali su nam da od njega možemo samo očekivati više i luđe. A svi ljubitelji DJ-a nevjerovatne karizme, uskoro ćete ga moći ponovo poslušati i u Gradu soli, u Domu mladih/Palma, a za više informacija blagovremeno ćemo vas obavijestiti.

Ela Ždero/Kameleon

Facebook Comments