Beogradska gospođa Svetlana je nova Instagram SENZACIJA i uljepšat će vam dan (FOTO)

- in U fokusu, Ženski.ba

Ako su vam dosadile fotošopirane influenserke sa Aperolom u ruci koje nauljene mašu sa Mikonosa, Instagram profil gospođe Svetlane Davidovac jednostavno morate da posjetite.

Nije dugo trebalo da neko od poznatih Instagram faca natrči na profil gospođe Svetlane Đurović Davidovac, beogradske gospođe jevrejskih korijena i istančanih manira sa britkim jezikom i originalnim smislom za humor.

Otkad su je prije par dana otkrili i počeli neumorno da šeruju njene retro fotke sa urnebesnim opisima, Svetlana je, željela to ili ne, postala prava Instagram senzacija.

Tema njenih malih pričica koje uvijek ilustruje prigodna fotka nastala 70-ih ili 80-ih uglavnom se vrti oko njene kćerke Jelene, glamuroznih putovanja i druženja, a sve je protkano duhovitim opaskama ove prefinjene gospođe.

Jelena i ja na Svetom Stefanu.

– Te godine smo zaboravili da je mažemo pa smo je spržili i onda je narednih sezona morala da nosi dugačke muške majice.

Kad je imala 6 meseci Jelena se smrzla u vili “Karpus” jer je u njenu sobu ušao leden vazduh a napolju je bilo -23C. Intervenisala je hitna pomoć. –

Smrznuto pa sprženo, ovo dete nije imalo mnogo šanse da se ispravno razvije ni mentalno ni fizički – napisala je Svetlana o ćerki Jeleni koja je danas novinarka, spisateljica i politička aktivistkinja.

Moja mamika levo i njene drugarice.

– Mama je uvek volela zlato i nakit, a ja srebro. Jelena voli i zlato i srebro, samo da šljašti ne znam na koga je pokupila te seljačke kičeraje – na nas nije – piše pored crno-bijele fotke na kojoj se nalazi Svetlanina majka, Helena Škarda, koja je bila velika gospođa i držala jedinu rukavičarsku radnju u Beogradu početkom 20. vijeka.

Tetka Svetlanine bake Serafine bila je Lotika “Loti” Cilermajer, junakinja romana “Na Drini ćuprija”, Ive Andrića, dobitnika Nobelove nagrade za književnost, a kum na vjenčanju njenih roditelja legendarni Moša Marjanović. U to ime, evo još jedne fotke.

Ipak, pas Mića koji joj je dosadio pa ga je poklonila pokupio je najviše lajkova.

A i Svetlanin stav o putovanjima je potpuni hit.

– U Egiptu sam jahala kamilu. Nije neki doživljaj a kamila se ne baš prijatno oseća. Takođe, mislim da nije lepo što muče te životinje da se turisti iživljavaju i slikaju…Sa druge strane, lepo je da ta sirotinja zaradi…Mnogo je tu dilema kad je turizam u pitanju, zato ja najviše volim da šetam ujutru uz reku i da se ne nerviram.

I dok broj njenih pratilaca neumitno raste, Svetlana nema pojma šta ju je snašlo, jer kako sama kaže, “slabo se razume u ove novotarije”. Što se nas tiče, samo neka nastavi sa objavama jer nam je uljepšala dan.

Izvor: LOLA