Preporučujemo

STEM AKADEMIJA – BESPLATAN POKAZNI ČAS U TUZLI: Neka i vaše dijete bude spremno za digitalno doba

U subotu, 21.09.2019. godine u 10 sati STEM akademija organizuje u Tuzli besplatan pokazni čas za sve zainteresovane, gdje će se buduća STEM djeca i mladi i njihovi roditelji upoznati sa STEM trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji.

Nakon izvrsnih uspjeha koje prva STEM akademija u BiH ostvaruje u Tuzli od aprila 2017. godine, te 250 djece koja su uspješno završila edukaciju, na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathemtics) obrazovni program za djecu i mlade upisujemo šestu generaciju polaznika u Tuzli.

Program STEM akademije usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.

Možda će Vas zanimati i:

STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.

Kroz igru, problemski i projektni pristup naši STEMovci će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja.

Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

Stoga požurite i prijavite svoje dijete na besplatan pokazni čas prijavom na e-mail stem@empirica.ba  (ime, prezime i starost djeteta, razred).

Novi ciklus STEM akademije počinje u sedmici od 23.09.2019. godine.

Adresa: STEM akademija, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Fočanska 1, Tuzla.

Više informacija o programu STEM akademije možete dobiti putem e-maila stem@empirica.ba, na web stranici www.stem-akademija.ba,  na tel. 063 043 088, te na FB stranici STEM akademije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro