Nikola Đuričko se sa porodicom seli u Ameriku: Sada se iz Srbije bježi bez strasti

- Kategorija: Cooltura, U fokusu
FOTO: Nedeljnik

Popularni srpski glumac Nikola Đuričko je, prema informacijama koje je objavio dnevni list Blic u današnjem izdanju, odlučio da nastavi karijeru u Americi.

Ovaj list se poziva na saznanja iz njegovog okruženja, a navodi se i da je u svom Jugoslovenskom dramskom pozorištu uzeo godinu dana neplaćeno.

Spekuliše se da Đuričko za nastavak karijere “preko bare” može da se osloni na dosadašnje iskustvo u radu sa Angelinom Jolie na filmu “U zemlji krvi i meda”.

Svojevremeno je u intervjuu za Nedeljnik, Nikola Đuričko na pitanje da li je poslije iskustva sa Jolie sa kojom je bio i na dodjeli Oscara (čak i nasmijao cijelu salu), razmišljao o emigraciji?

“Ne znam. Imam agenta u Londonu. Trudim se da zaigram u Ligi šampiona. Znam koliko je narod bio ponosan kada sam se pojavio u filmu ‘World War Z’ s Brad Pittom. U tom smislu znam kako smo mi, kao male sredine, sretni kad neko naš zabilježi uspjeh u svijetu.

To pruža nadu nekom čovjeku u Srbiji da kaže ‘Ako može ovaj Đuričko, onda mogu i ja samo ako budem vrijedno i dobro radio’.

Istina, par puta sam pomislio da odem iz Srbije tokom devedesetih. Što kaže moj drugar: ‘Sad sam počeo da mislim o odlasku iz Srbije ali bez strasti. Ranije sam htio da odem, jer ne mogu ovo da podnesem, a sad samo ono – idem’…”, rekao je tada Đuričko.

Izvor: BUKA

Facebook Comments