Crna hronika

Vapaj majke koja 26 godina traži sina: Ne pitam ko ga je ubio, ni kako…
Potresno pismo majke koja traži svoga sina objavljujemo u cijelosti

U našu redakciji stiglo je pismo Ružice Trogrliće, majke nestalog mladića Nenada Trogrlića, koja danas živi u Busovači.

Potresno pismo majke koja traži svoga sina objavljujemo u cijelosti:

“Moj sin, Nenad Trogrlić (1970) rođen je i odrastao u Zenici. Dana 15.09.1993 godine izašao je iz stana na Bulevaru (Odmut), rekao da ide po cigarete i nestao bez traga. Za ovih 26 godina uzaludne potrage i bezbroj razočarenja u sve i svakoga ovaj način je moja jedina nada da dođem do konkretne informacije.

Ne pitam odavno ko ga je ubio, ni kako, ni zašto, jedino što tražim je informacija, gdje je, gdje su kosti moga djeteta?

Lično garantujem anonimnost svakome ko se javi sa informacijama o mome sinu. Postoji dosta načina da se informacija pošalje anonimno, zato se nadam da će konačno se pojaviti neko sa pravom informacijom i pomoći ovoj majci da za života dostojno sahrani ostatke svoga sina.

Nakon objave mog prvog pisma, javila se organizacija iz Švedske koja je svojom voljom ponudila nagradu od 5.000 eura za bilo kakvu korisnu informaciju. Da je nagrada zaista i ponuđena možete provjeriti na hrvatskobudenje@gmail.com, na istu adresu se mogu i javiti informacije o Nenadu. Također sam dobila anonimnu informaciju da je moj sin tog kobnog dana prisilno odveden u kombiju zelene boje u nepoznatom pravcu…”, napisala je Ružića Trogrlić, Nenadova majka.

Fokus.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button