U fokusuVijesti

Oprezno kad iznajmljujete stan, da vam se ne bi desio ovaj užas (FOTO)

Hrvatski Jutarnji list objavio je priču i fotografije koje ime je poslala Zagrepčanka Mirna Kralj.

Na fotografijama se vidi užasan nered u jednom zagrebačkom stanu. Tvrdi da je sve napravila podstanarka, kojoj su njeni roditelji iznajmili stan u maju ove godine.

“Po cijelom stanu su fekalije i smeće. I u spavaćoj sobi odmah kraj kreveta. Nije nam jasno šta je radila tačno sa suđem, ali je sve bilo ‘zakureno’. Slike su loše jer je mama drhtala od šoka, ali policija je isto slikala.

Ukrala je televizor, liniju i sliku sa zida. Deke je bacila, većina stvari je bila umočena u fekalije. Vjerovatno je još stvari uzela, ali od šoka koji smo doživjeli, nismo primijetili”, ispričala je Mirna za Jutarnji list.

Možda će Vas zanimati i:

Kaže da nisu uopće mogli posumnjati da će s podstanarkom imati problema.

“Moja mama se s njom našla i bila je veoma pristojna. Rekla je da ima dijete, curicu, i da ne živi s njom već sa suprugom. Ispričala je da je djevojčica s njom vikendima. Rekla je da je veterinarka i da radi na Veterinarskom fakultetu. Također, rekla je da nema ljubimce i da ponekad dođe njena sestra u goste sa svojim psom”, kaže Mirna.

Njena mama je podstanarku nazvala prije dvije sedmice da bi došla po poštu jer porodica živi u Koprivnici, no ona joj nije dala da dođe.

“Na kraju joj je mama rekla: ‘Ok, ali 15. izlaziš. Došla je i nje više nije bilo. Još ima naše ključeve. Stanarinu je plaćala, režije još nisu roditelji provjerili… U kompletnom smo šoku. Sve smo prijavili policiji. Imali smo stanare prije, ali nikad nikakve probleme”, rekla je Mirna.

Dodala je da su joj se, nakon što je podijelilla objavu na Facebooku, javili neki ljudi koji su s istom osobom imali slično iskustvo.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button