U fokusuZanimljivosti i zabava

Pop iz aviona posipao grad svetom vodom da ga riješi bluda i pijanstva (VIDEO)

Pravoslavni svećenici iz ruske federalne oblasti Tver doslovno su se vinuli u visine u namjeri da spase svoje zajednice od grijeha poput pijanstva i bluda. Ukrcali su se u avion i poškropili grad svetom vodom u naumu da ga pročiste.

Otac Alexander Goryachev i druga dva člana ruske Pravoslavne crkve izvršili su bizarni vazdušni blagoslov prošlu srijedu, u spomen na ruski dan trijeznosti. Ukrcali su se u mali avion i ponijeli sa sobom 70 litara svete vode koju su iz kaleža (za koji kažu da liječi ljude od ovisnosti o alkoholu i drogama) prolili po gradu.

Bračni par koji tvrdi da se suprug u prošlosti čudesno izliječio od ovisnosti o alkoholu također je bio u avionu, prenosi Oddity Central.

Nije jasno zašto su odlučili proliti baš 70 litara svete vode.

“Svaka bolest potiče od virusa, a virus je demon. Stoga, svaka bolest prije svega je duhovna bolest”, rekao je otac Goryachev za Tver News.

“U čemu je šala? Da pokušavamo pomoći ljudima da se riješe bolesti? Promovišemo zaustavljanje konzumiranja alkohola, droga i bluda – je li to smiješno?” odgovorio je Goryachev kad su ga pitali hoće li ljudi ozbiljno shvatiti blagoslov iz zraka.

“Neka se smiju, a mi ćemo obaviti svoj posao.”

Izvor: fokus.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button