U braku su 60 godina, a Oslobođenje čitaju od 1946.

U braku su 60 godina, a Oslobođenje čitaju od 1946.

Oslobođenje

U Dnevniku TV1 u 17 sati gledajte priču o supružnicima Adviji Lali Mulalić-Stajić (84) i Milivoju Stajiću (87), koji su u braku 60 godina. Lala i Milivoje, svjetski putnici i planinari, podijelili su sa nama mnoge uspomene, a najveći dio njih temlji se na isječcima iz Oslobođenja.

Naš list Milivoje, kako ističe, počeo je da čita još 1946. godine kao mladić od 15-ak godina, po završetku Drugog svjetskog rata.

Posebno su uživali u pisanju Rame Kolara, novinara, urednika i kolumniste Oslobođenja, a koji je imao redovnu rubriku o njima dragoj temi – planinarenju.

Supružnici Stajić ističu da je Oslobođenje jedina novina koja uvijek ima aktuelne i provjerene informacije.

Lala Mulalić-Stajić je, ističe, pokušala je čitati i druge dnevne listove, ali za nju je novinari Oslobođenja imaju način pisanja blizak običnim ljudima.

Kažu da život brzo prođe pa zato treba da uživate u njemu. A da su ovi supružnici uživali uvjerili smo se tokom razgovora. Govorili su nam o putovanjima, djeci, ljubavi i prijateljstvu.

Pisma i fotografije čuvaju uspomene, a Lala je napisala i knjigu “Moj put” o njenim putovanjima, a u njoj se dijelom oslanjala i na izvještaje Oslobođenja.

Izvor: Oslobođenje

Facebook Comments