Mektić: Zaustavit ćemo vraćanje migranata iz Hrvatske i po cijenu novog rata!

Mektić: Zaustavit ćemo vraćanje migranata iz Hrvatske i po cijenu novog rata!

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je u srijedu optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritorij naše domovine vraćajući ilegalne migrante i zaprijetio je kako će to biti spriječeno pod svaku cijenu, čak i ako to znači otvoreni sukob.

To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta”, kazao je Mektić za jednu komercijalnu televiziju, prenosi novinska agencija Hina.

Ministar sigurnosti BiH ustvrdio je kako je hrvatska policija u cijelosti odustala od provedbe međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migrata i počela se ponašati potpuno protivzakonito.

vucjak_migranti_AA.jpg - undefined
Migrante tuku i zlostavljaju pripadnici MUP-a RH   Foto: Anadolija

“Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta”, kazao je Mektić dodajući kako ima dokaze o slučajevima teškog zlostavljanja koje hrvatska policija provodi nad migrantima.

Takvi dokazi, kako je pojasnio, uglavnom se temelje na iskazima samih migranata.

Izvor: Radio Sarajevo

Facebook Comments