Jesenji bum na TV1: Premijerno čak šest novih serija!

Jesenji bum na TV1: Premijerno čak šest novih serija!

Različiti žanrovi za sve generacije i sve ukuse

Veliki kan, Anđeo osvete, Pakao na točkovima, Wallander, Čarobnjak Brajan, Njuškalo, nazivi su televizijskih serija koje gledatelji ove jeseni premijerno mogu pratiti u programu TV1 i Mreže. Čak šest novih serija, različitih žanrova, za sve generacije i sve ukuse, s pravom se može okarakterisati kao jesenji boom TV1.

 

 

Posebnu pažnju privlači serija Veliki kan koja prikazuje život jednog od posljednjih vladara Osmanskog carstva Abdul Hamida II. Osim historijskog aspekta njegove vladavine, serija prati Abdul Hamidov privatni život pun intriga – imao je čak 16 žena i dvadesetoro djece. Ipak, glavna netrpeljivost vodi se između njegove prve žene i sestre koja kao nasljednika vidi svog supruga.

Uzbudljiva radnja i vrhunska produkcija serije Anđeo osvete bez daha će ostaviti ljubitelje telenovele. Nakon što joj okrutno ubiju supruga i oca njenog sina jedinca, lijepa i siromašna Santa Martinez spremna je na najžešću osvetu. Santa odbacuje oreol dobrodušne svetice, kakva je do tada bila, te postaje okrutna đavolica Amanda, čija će prva meta biti naručilac ubistva njenog supruga Umberto Kan, a potom i svi članovi njegove porodice. „Sveta đavolica” ni ne sanja da će joj u život ući Santiago, Umbertov brat.

Švedski detektiv Kurt Wallander uz pomoć kćerke Linde, novopečene policajke, te kolege Stefana, rješavat će razne intrigrantne slučajeve u seriji Wallander. Kurt je iskusni i vješti detektiv, ali se nerijetko služi nekonvencionalnim, pa čak i ilegalnim sredstvima kako bi riješio slučaj.

Osjećaje napetosti, uzbuđenja i strepnje na male ekrane donosi western serija Pakao na točkovima. Serija prati Cullena Bohannana, bivšeg vojnika Konfederacijske vojske, koji traga za vojnicima Unije odgovornim za ubistvo njegove žene. Put ga vodi do gradića Hell on Wheels gdje se susreće s izgradnjom prve transkontinentalne željeznice.

Adrenalina neće izostati ni u višestruko nagrađivanoj seriji Njuškalo, čiji glavni lik rješava najteže policijske slučajeve uz pomoć svog njuha. Serija obiluje scenama akcije i drame, a glavni glumac koristi svoju nevjerovatnu sposobnost njuha u rješavanju zločina i rekonstrukciji događaja.

Čarobnjak Bryan, kanadski reality show, privući će sve ljubitelje uređenja i preuređenja kuća i enterijera. Gledatelji TV1 će od Bryana dobiti, ne samo korisne savjete, nego i ideje za uređenje svog doma.

Gledajte TV1, televiziju za sve!

 

Facebook Comments