POZITIVNA PRIČA IZ TUZLE: Uposlenice Ekonomskog fakulteta uz pomoć vatrogasaca spasili mače

POZITIVNA PRIČA IZ TUZLE: Uposlenice Ekonomskog fakulteta uz pomoć vatrogasaca spasili mače

“Ja sam stvarno više nego pozitivno iznenađena kako su vatrogasci radili svoj posao” riječi su uposlenice Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu u Tuzli koja je zaslužna za spašavanje mačeta u odvodu. Senada Šahović tu nije radila svoj posao, ali je s ljudske strane obavila svoju dužnost uz pomoć još dvije kolegice.

Naime, priča počinje još jučer od ranih jutarnjih sati kada je Senada Šahović primjetila kako studentice gledaju pomno kroz prozor. Nakon što je prišla, saznala je da čuju neko mače. Nije joj dugo trebalo da primjeti i mamu sa još četiri mala mačića, na što je odmah izašla da nahrani mačku. Nakon toga nije čula zvuk mačeta, pa je pomislila da je izašlo sa ostalim. Međutim, nije mogla otići kući dok nije pregledala mačku i mačiće.

„Oko pola tri-tri otišla sam da pregledam mačku i mačiće, kada sam primjetila da se opet čuje to mače. Onda se vratim u svoju kancelariju i kažem svojoj dekanici Meldini Kokorović Jukan da moram ići tamo da pokušam spasiti to mače, na što je ona rekla da ide i ona, a zatim i profesorica Jasmina Okičić. Nas tri smo došle tamo, pokušavale spasiti i vidjele da ne možemo ništa same učiniti.“ ističe Senada Šahović

Snaga tri žene velikog srca nije stala na toj bespomoćnosti da pomognu zaglavljenom mačetu, nego idu korak dalje. Senada  Šahović je nazvala Profesionalnu vatrogasnu jedinicu iz Tuzle, na što su oni humano odgovorili i odmah izašli na teren.

„Meni je palo na pamet da zovem vatrogasce, jer sam viđala da pomažu u sličnim situacijama. Kada sam nazvala, oni su odmah bili raspoloženi da dođu. Ja sam stvarno pozitivno iznenađena koliko su oni bili spremni pomoći. Oni su do kraja bili spremni da leže na zemlji, da kopaju rukama, kako bi izvadili tu cijev. Oni su rukama, čak nisu mogli ni rukavicama obaviti, jer je prostor gdje je mače bilo previše zatvoreno. Dugo su ostali tu, čak su i alat iznosili. Stvarno nema riječ, mogu samo najljepše stvari da kažem za njih…“ zaključuje  Šahović

Profesionalna vatrogasna jedinica iz Tuzle pokazala je humanost i ljudskost na osnovu samo jednog poziva koji je stigao sa Ekonomskog fakulteta u Tuzli, a koji je prijavio mače u nevolji. Vatrogasci su došli na mjesto događaja i uložili sve svoje napore kako bi spasili mače koje je bilo zaglavljeno u odvodu oborinskih voda zgrade, dok su se uposlenice pobrinule da mače bude uz mamu macu i ostale mačiće.

 

 

 

Facebook Comments