FASCINANTNO: Amel Tuka trčao drugi put iste večeri i opet pobjedio

FASCINANTNO: Amel Tuka trčao drugi put iste večeri i opet pobjedio

Naš sugrađanin Amel Tuka je iste večeri u Minsku, Bjelorusija, trčao još jednu trku, ovaj put mješovitu žensko-mušku štafetu na 1.600 metara, koju je “izvukao” do pobjede.

Iako nije najavljivano ranije, naš sugrađanin je večeras trčao i drugi put 800 metara, što je iznenadilo i mnoge koji ga poznaju. Naime, Amel je nastupio u mješovitoj muško-ženskoj štafeti Evropa 1, u posljednjoj 37. takmičarskoj disciplini, na kraju drugog dana dvomeča SAD-Evropa.

Trčalo se po principu muško 200 metara – žensko 200 metara – žensko 400 metara – muško 800 metara, a Amel je bio posljednji u timu Evropa 1, te štafetnu palicu preuzeo na 3. mjestu, koje je ubrzo prepustio timu Evropa 2.

Međutim, poznat po svojim finišima, Amel se u posljednjih 100-200 metara sa 4. probio na prvo mjesto, oduševljavajuzći energijom komentatore Eurovisionsporta, ali i dvadesetak hiljada gledalaca na stadionu Dinamo u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije.

Najviše su bile oduševljene takmičarke i takmičari Evrope, koji su potom sa Amelom proslavile pobjedu nad SAD u ukupnom plasmanu.

Izvor: zenicablog

Facebook Comments