Poziv na Girls‘ Day

Poziv na Girls‘ Day


Njemački centar za robotikuDKR kroz projekat „Uspostava mehatroničarske radionice“ organizuje  ”Girls’ day” – dan otvorenih vrata za sve djevojke i mlade žene. Svrha ovog dana jeste ukazivanje na prednosti i mogućnosti koje pruža industrija 4.0.

Projekat Uspostava mehatroničarske radionice u Tuzli iniciran je i pokrenut od strane firme Masterwerk GmbH iz Minhena, kao develoPPP.de projekat, a podržan i sufinansiran od strane Ministarstva Savezne Republike Njemačke za ekonomsku suradnju i razvoj – BMZ (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung – BMZ). Za sprovođenje projekta je nadležna Sequa gGmbH.

Projekat ima za cilj obučavanje mladih ljudi, studenata i srednjoškolaca ali i zaposlenih i nezaposlenih lica za održavanje, dijagnostiku i servisiranje industrijskih robota. Mehatroničarska radionica je obogatila obuku koju nudi Njemački centar za robotiku – DKR iz Tuzle.

U sklopu događaja bit ćeorganizovane edukacije i radionice na industrijskim robotima ABB, KUKA, FANUC te radionice za mlađe generacije na  LEGO Mindstorms robotima.

Girls‘ Day će se održati u ponedjeljak 16.09.2019. godine, s početkom u 11:00h, u prostorijama Njemačkog centra za robotiku DKR u SKPC “Mejdan” Tuzla.

Molimo da svoje prijave izvršite na info@dkr.ba zbog planiranja broja trenera i  učesnika.

Facebook Comments