Crna hronikaVijesti

Da li je Tony Cetinski kriv za smrt pješaka?

Pjevač iz Rovinja Tony Cetinski nepravomoćno je u utorak oslobođen na pazinskom Općinskom sudu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 3. novembra 2017. u Pustoj ulici u Rovinju, kada je pregazio pješaka koji je ležao putu.

Optužnica pulskoga državnog odvjetništva teretila je Cetinskog da je 3. novembra 2017. iz nehaja izazvao saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina.

Možda će Vas zanimati i:

Naime, muškarac je u teškome pijanom stanju od 3,46 promila na leđima ležao na cesti Puste ulice kada je Cetinski vozeći “mercedes” prešao preko njega. U optužnici je navedeno da je za upravljačem sjedio u zavaljenom položaju, što je Cetinski u iznošenju odbrane pobio i izjavio da mu je pozicija sjedišta ista otkako vozi taj automobil.

Odvjetništvo se osvrnulo i na njegovu dosadašnju prekršajnu osuđivanost, to jest da je u nekoliko godina imao dva saobraćajna prekršaja, a Cetinski je rekao je da na godinu vozeći pređe oko 100.000 kilometara, što i nije tako strašno uzimajući u obzir koliko vremena provodi u automobilu.

Cetinski je u javnosti i na sudu izjavio da mu je žao što se ta nesreća dogodila, no nije mogao utjecati na razvoj situacije zbog nepreglednosti ulice i činjenice da uopće nije vidio da čovjek leži na cesti.

Inače, gotovo svi ispitani svjedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se nesreća dogodila jako uska i nepregledna, a posebno zavoj gdje se nesreća dogodila, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen nedavno s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat.

Suđenje u ovom slučaju počelo je 22. maja, a prošle sedmice zaključeno završnim riječima.

Izvor: hinaKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button