Stiže Mercedesovo futurističko čudo tehnologije (VIDEO)

Stiže Mercedesovo futurističko čudo tehnologije (VIDEO)

Još malo nas dijeli od premijere koncepta kojim se najavljuje novi model pod kapom električne EQ serije.

Već samo ime, Vision EQS, govori kako se radi o električnoj alternativi S klasi, odnosno dinamičnoj limuzini koja bi u proizvodnoj izvedbi trebala pomrsiti račune dijelom i Porscheovu Taycanu, ali ipak najviše Tesli Model S.

Koncept je postavljen na MEA platformu i pokreću ga dva elektromotora ukupne snage 600 KS. Proizvodna izvedba će navodno nuditi domet od 500 km, a na cesti bi je trebali vidjeti krajem iduće ili početkom 2021. godine.

Nakon što smo kroz nekoliko najava mogli vidjeti poneki detalj s automobila, Mercedes je sad odlučio razotkriti prednji dio vozila. Futuristički dizajn oplemenjen 3D potpisom i rasvjetom je logičan nastavak onog što smo vidjeli u kabini – impresivno uređenog interijera s digitalnim kokpitom, četvrtastim upravljačem i kraljevskim komforom (naslovna slika).

A lasting beauty that moves you. First details of our vision of sustainable modern luxury. The all-electric Mercedes-Benz VISION EQS live in Frankfurt on September 10th, 2019.The EQ story continues.#IAA19 #enjoyelectric

Gepostet von Mercedes-Benz am Samstag, 7. September 2019

Izvor: Index.hr

Facebook Comments