BiHCrna hronika

Sestra tragično stradale Zeničanke: Trudna Naida nije mogla podnijeti nesretnu ljubav

Moja sestra bila je borac, a ne kukavica! Bila je lav od žene, ovo su riječi kojima je počela ekskluzivnu ispovijest za “Dnevni avaz” Elma Mujagić, sestra Naide Čičak (22), koja je u utorak, sat poslije ponoći, oduzela sebi život aktiviranjem ručne bombe u stanu kompleksa “Makovi”, gdje je živjela kao podstanar.

Otišao u Njemačku

Posebno pogađa u srce informacija da je nastradala Čičak bila u drugom stanju te da je za pola godine na svijet trebala donijeti dijete.

– Naida je bila u drugom stanju s momkom S. H. Planirali su bebu, namjeravali se vjenčati. Ali, njegova majka bila je protiv. Naidin momak na kraju je otišao u Njemačku – priča nam Mujagić.

Mujagić: Nema riječi da opiše tugu

Mujagić: Nema riječi da opiše tugu. Kaže da joj je Naida sve to priznala.

Momak joj je obećavao da će biti uz nju. Na kraju ju je ostavio. Rekla mi je da strahuje da će joj uzeti bebu te da to neće dozvoliti makar i glavom platila – priča nam Mujagić.

Najteži dan

Nema riječi da opiše bol za izgubljenom sestrom.

– Želim da svako ko je i najmanje doprinio da Naida oduzme sebi život osjeti istu bol koju sada prolazimo moja majka, ja, ostatak porodice – poručila je Mujagić.

Umjesto da zajedno pripremaju sobu za bebu, kupuju joj stvari i raduju se novom članu porodice, nažalost, porodica Čičak proživljava najteže dane. Jučer su pripremali  dženazu za uvijek vedru i nasmijanu 22-godišnju Zeničanku.

– Budćnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, više nemam volje ni za šta. Nemam ništa u životu, nemam cilja, sve mi je bezveze, prazno, fuj, napisala je Čičak u razgovoru s prijateljem.

Danas dženaza i ukop

Sama između četiri zida, Naida je odlučila okončati svoj život i život djeteta u stomaku aktiviranjem bombe. Zenica ne pamti ovakav slučaj. U Kantonalnoj bolnici Zenica jučer je završena obdukcija.

Dženaza tragično stradale Zeničanke bit će obavljena danas u haremu Čaršijske džamije, a ukop će poslije ikindija-namaza na mezarju Prašnice.

Izvor: Klix.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button