MLADI TREBAJU TVOJU POMOĆ: Igraj srcem za teren!

MLADI TREBAJU TVOJU POMOĆ: Igraj srcem za teren!


Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića u saradnji sa organizacijom World Vision i Općinom Banovići, početkom augusta ove godine, pokrenulo je kampanju prikupljanja sredstava “Srcem za teren”. Cilj kampanje je omogućiti djeci adekvatan sportski prostor za rekreaciju, igru i provođenje slobodnog vremena u sigurnom okruženju. O projektu i aktivnostima za Radio Kameleon ispred BaUM-a otkriva Ljubomor Todorović.

“Projekat „Srcem za teren“ je dobio ime na osnovu opšte poznate fraze „srce na teren“, samim tim htjeli smo da obuhvatimo ovo što mi radimo i taj domen sporta koji treba da se odvija na poligonu koji sređujemo. Projekat se može podržati donacijom na navedeni broj računa, također smo omogućili i ljudima koji žive vani, našoj dijaspori da učestvuju i pomognu putem internacionalni broj računa.”

U narednom periodu slijedi niz aktivnosti i događaja koje organizuje Udruženje mladih “BaUM”, a sve u cilju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna dešavanja, te prodajni štandovi.

Planirane su zamjena podloge, koševa, kolova, uređivanje tribina, postavljanje klupa, zaštitne ograde i video nadrzora. Projekat je podržala organizacija World Vision u BiH i Opština Banovići, pa je time obezbjeđena polovina sredstava, a pred nama je u nastavku kampanje stoji prikupljanje ostalih donacija.

#SRCEMZATEREN

Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića u saradnji da organizacijom World Vision Bosna i Hercegovina i Općina Banovići-Službena stranica pokreće kampanju “Srcem za teren”. Prikupljenim sredstvima planiramo izvršiti zamjenu podloge sportskog terena pored Javna ustanova Osnovna škola "Banovići", postaviti novu rasvjetu, urediti tribine sa stolicama, postaviti nove golove i koševe, te izmjeniti dvorišnu ogradu.Pozivamo vas da se priključite kampanji i da zajedno igramo “Srcem za teren” s ciljem boljeg života svakog djeteta! Omogućimo im sretnije i bezbjednije djetinjstvo!🧡⚽️💙🏀💙🏐🧡PODRŽI PROJEKAT DONACIJOMPrimalac: Udruženje mladih “BaUM” iz BanovićaTransakcijski broj: 1323002021139050 NLB BankaInternacionalne uplate:IBAN: BA3913200107209697 SWIFT: TBTUBA22

Gepostet von Udruženje mladih "Baum" iz Banovića am Sonntag, 11. August 2019

“To je jedna multifunkcionalna sredina za kreativno stvaralaštvo,  brigu o djeci, mladima i sl. Mladi imaju priliku da pišu i razvijaju projekte od interesa za zajednicu, na taj način pomognu zajednici, zarade i stvore sebi kvalitetniji sadržaj u gradu u kojem žive.”

Mladi iz BaUM-a pozivaju sve zainteresovane da se priključe kampanji i zajedno igraju “Srcem za teren”. Cilj je poboljšati kvalitet života djece i mladih, te omogućiti im sretno i bezbjedno djetinjstvo!

Facebook Comments