Sport

VIDEO: “Došao sam u veliki klub”













Muhamed Bešić je u posljednjim satima prelaznog roka promijenio klub i drugi dio sezone će igrati na posudbi u Middlesbroughu, prenosi scsport.ba.

Naš veznjak je u izjavi za klupsku televiziju otkrio zašto je iz Evertona došao u Boro i šta očekuje.

“Ovo je veoma dobra prilika za mene, dugo nisam igrao, imao sam problema s povredama ranije. Sudeći prema onom što sam vidio, ovo je zaista veliki klub i zaista se radujem”, izjavio je Bešić.

Odlučujući je bio sastanak sa menadžerom Middlesbrougha Tonyjem Pulisom, ali i činjenica da poznaje atmosferu na Riversideu.

“Razgovarao sam s menadžerom prije nekoliko dana, fantastičan je trener. Razgovarali smo telefonom, odlučio sam doći jer je ovo veliki klub i predstavlja priliku za mene. Mogao sam otići i u neke druge klubove, ali sam odlučio ostati u Engleskoj. To sam učinio i zbog menadžera Tonyja Pulisa, želim mu dokazati da je ispravno odlučio kada me je doveo”, kazao je Bešić, koji je već imao priliku igrati protiv novog kluba.

“Prije dvije sezone sam igrao u FA Cupu ili League Cupu protiv Middlesbrougha, sjećam se dobre atmosfere. Dobro se sjećam tog dana. Osjećam se kao kod kuće, sviđa mi se Engleska. Mogao sam otići u drugu zemlju, ali sam želio ostati ovdje”, otkrio je Bešić.

Izvor: scsport.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button