TuzlaU fokusu

Admir Arnautović glasnogovornik Tužilaštva TK: Prijava silovanja u Domu penzionera je na klimavim nogama













Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otvorilo je istragu nakon prijave 40-godišnje žene da ju je silovao radni kolega u prostorijama jednog tuzlanskog udruženja.

Prijavila je osobu inicijala M.H. (1957.) gdje tvrdi da ju je silovao u prostorijama udruženja, u kojem se žena tek zaposlila. Prostorije udruženja se nalaze u Domu penzionera u  Tuzli, a osumnjičenom 61-godišnjaku je zabranjen i pristup ovom prostoru.

“Prijava je na klimavim nogama. No, međutim tužilac je otvorio istragu protiv osobe koja je prijavljena gdje su određene mjere zabrane, poput zabrane pristupa osobi koja je podnositeljica i zabrane pristupa prostoriji u kojoj se to dešavalo. Također su naređena dodatna vještačenja, prikupljena je medicinska dokumentacija, zatim će se obaviti još istražnih radnji da bi se mogle utvrditi sve okolnosti tog događaja”, rekao je za Kameleon Admir Arnautović glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Prema navodima iz prijave, žena je kazala da se silovanje dogodilo tokom radnog vremena, a da ju je osumnjičeni M.H. pozvao u kancelariju koju je zaključao, a onda silovao.

Optuženi M.H. demantovao je tvrdnje za koje žena navodi u prijavi.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button