Lifestyle

Definicija pravog muškarca, šta to znači biti jedan takav










Šta je muškarac? I šta je muškost? Da li je „muževan“ onaj ko lovi ribu ustima? Ili onaj ko smatra da ne može biti kompletna ličnost bez iskrenog i intimnog prijateljstva sa drugim (heteroseksualnim) muškarcima?

„Šta to znači – biti muškarac? S jedne strane, muškarac bi trebalo da bude brižan otac porodice, graditelj gnijezda i osjećajan partner. A s druge – divalj slobodan duh, hrabar ratnik i pastuv u krevetu” .

Pravi muškarac je čovjek s istinskim samopouzdanjem i istinskom muškošću. On je čovjek koji poznaje svoj um i zna o čemu se radi u životu, i ne boji se založiti se za ono u što vjeruje.

Kad muškarac posjeduje ove osobine, on ima prirodno samopouzdanje zbog koje se ističe glavom i ramenima iznad drugih muškaraca, a žene osjećaju instinktivnu seksualnu privlačnost prema njemu, jer on ima ono što je potrebno da je zaštiti i osigura za nju, dopuštajući da se opusti u tome da bude žena u vezi.

Pravi muškarac ima snažnu osobinu da bude svoj vlastiti čovjek u svijetu i da uvijek bude vjeran sebi. Ako sudjeluje u bilo kakvim trendovima u društvu (npr. Modni trendovi, društveni trendovi, itd.), to čini zato što ga zanima, a ne zato što se nada da će impresionirati ljude i natjerati ih da im se svidi.

Usredotočuje se na to da je najbolja verzija sebe, što može biti razvijanjem karakteristika koje mu pomažu da se usavršava i postaje bolji čovjek u svakoj novoj fazi svog života. Zna biti uspješan sa ženama jer zna što zaista privlači žene kod muškaraca.

Ne mora se previše truditi da privuče žensku pažnju jer žene automatski osjete njegovu samouvjerenu i vrlo mušku prisutnost i naporno rade kako bi mu privukli pažnju i odabrali ga.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button