TuzlaValter Tuzlanski

Dani Advokature/Odvjetništva Tuzla 2019




U Narodnom pozorištu u Tuzli  održana Skupština Advokatske/Odvjetničke komore Federacije BiH u okviru Dana Advokature/Odvjetništva Tuzla 2019.  Na Skupštini su predočeni problemi u radu i položaju advokata u FBiH i Bosni i Hercegovini.

Možda će Vas zanimati i:

Predsjednik komore Nikica Grdžić je u ekspozeu predočio prisutnim o radu i problemima u advokaturi, neriješenim zakonskim propisima iz ove oblasti, zatim o Ustavnoj odluci o radu notara, saradnji na nivou komora Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko, šire u regionu i EU.

Istaknuta je potreba da sve komore u regionu rade sinhronizovano na iznalaženju zakonskih rješenja vezanih za rad advokata, kako bi se što prije dostigli standardi Europske unije.

Prisutnim su se obratili , gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, ministar pravde FBiH Mato Jelić, Nenad Jelić sekretar Međunarodne unije advokata i drugi.

Po završetku  ovog događaja za najbolje advokate/ odvjetnike za ovu godinu proglašeni su advokati Hakija Kurtović iz Sarajeva, Bahrija Dautović iz Tuzle i prvi put to je pripalo i Pucar Miljkanu advokatu iz Repulike Srpske

Za ugođaj su se pobrinuli glumac i voditelj Irfan Kasumović i na instrumentima učenici Muzičke škole “Čestimir Dušek” iz Tuzle.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button