TuzlaU fokusu

Drama na njemačkom autoputu: Vozači autobusa iz Tuzle uhapšeni, pa…

Prava drama odvijala se u četvrtak u autobusu koji je iz Tuzle saobraćao ka destinaciji u zapadnoj Europi. Nakon što je krenuo iz BiH, autobus je prošao kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, ušao u Njemačku… 

Tokom zaustavljanja na parkiralištu njemačke autoceste A8 u blizini Oberelchingena(okrug Neu-Ulm u Bavarskoj) vozač autobusa čuo je zapomaganje iz šupljine ispod vozila.

Možda će Vas zanimati i:

Njegovom iznenađenju nije bilo kraja kada su iz prostora pored zadnje osovine izašla dvojica muškaraca – državljani Alžira starosti 23, odnosno 30 godina – koji su se tu sakrili opremljeni daskom, vrećom za spavanje i rancima!

Nevjerovatno zvuči podatak da su Alžirci putovali čak 16 sati, da bi se na kraju “otkrili” zbog fizičke premorenosti, odnosno straha da se ne prevrnu s daske i ispadnu na asfalt!

Odmah je pozvana policija kojoj su Alžirci objasnili da im je cilj bila Belgija, gdje živi supruga jednog od njih. Tamo su željeli podnijeti zahtjev za azil, no umjesto u Belgiji završili su u njemačkom prihvatnom centru.

Prema izvještaju njemačkog regionalnog servisa SWR, policija je zbog sumnje u umiješanost u krijumčarenje ljudi uhapsila i bh. vozače autobusa! Međutim, vozači starosti 52, odnosno 59 godina, dali su vjerodostojne dokaze da nemaju ništa sa slijepim putnicima pa su pušteni.

Izvor: Radio Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button