Serena Williams ostvarila svoje prijetnje, Ramos joj ove godine neće suditi na US Openu

Serena Williams ostvarila svoje prijetnje, Ramos joj ove godine neće suditi na US Openu


Glavni sudac turnira Soeren Friemel rekao je da to nisu neočekivane stvari i da se svaka odluka donosi u cilju što boljeg i kvalitetnijeg turnira.

“Nije ovo prvi put da smo napravili nešto slično, a sve u cilju što boljeg i kvalitetnijeg turnira. Tako je najbolje za igrače i suce i uzevši sve to u obzir odlučili smo da Albert neće suditi Serenine mečeve”, rekao je Soeren Friemel.

Podsjećamo, Williams je prošle godine u više navrata ušla u raspravu s Ramosom, a u jednom trenutku mu je kazala kako joj on nikada više neće suditi mečeve. Serena ga je kasnije optužila da je lopov, da joj je ukrao poen i na kraju se sve završilo pobjedom mlade Osake.

Naime, Williams je prvu opomenu dobila zbog “coachinga” od strane trenera Patricka Mouratogloua, ali tvrdila je da nije dobila zvaničnu opomenu, odnosno da nije čula.

“Vidjela sam kako muškarci govore sudijama gore stvari. Oduzeti mi čitav gem zato što sam rekla da je lopov, za mene je to seksistička odluka. Sudije nikada ne oduzimaju gemove muškarcima zbog toga. Nakon toga sam poludila, ali nastavit ću da se borim za ženska prava u tenisu. Prošla sam kroz ovako nešto i nadam se da će ovo biti samo primjer za neke druge teniserke da izraze svoje emocije, da budu jake žene. Meni danas to nije prošlo, ali će drugima to uspjeti”, rekla je Serena nakon meča.

U tom finalu, Serena je izgubila rezultatom 2:0 (6:2, 6:4).

Facebook Comments