U fokusuVijesti

Rezervisali smještaj u vili na Hvaru za 6.420 eura, a onda doživjeli ogromno razočaranje (VIDEO)

Mlada turistkinja s francuskog govornog područja, umjesto odmora iz snova, doživjela je ogromno razočaranje, a odmor je, čini se, propao.

Žuli (Julie, 22) je na Twitteru u nekoliko objava opisala kakvu je neugodnost doživjela prije dva dana nakon što je preko popularnog servisa Booking.com rezervirala smještaj na Hvaru. S prijateljima je unajmila vilu za 6.420 eura za 10 osoba, no umjesto vile, na lokaciji ih je dočekalo – gradilište.

Žuli je snimila mjesto na kojem je trebala biti vila, no to je, prema objavama, bio tek početak agonije.

Možda će Vas zanimati i:

– Došla sam u Hrvatsku 18. 8. 2019. Vila koju smo rezervirali i platili 6.420 eura za grupu od 10 osoba, smještena na otoku Hvaru, bila je prevara – piše Žuli u prvoj objavi.

Na snimku koji je objavila nešto kasnije jasno se vidi da je umjesto objekta na oglašenom mjestu šljunčani puteljak, šikara te nekoliko bagera i kamiona.

Razočarani turisti nisu imali previše opcija nego kontaktirati službu za korisnike servisa preko kojeg su rezervirali smještaj.

– Nakon što sam kontaktirala službu za korisnike, oni su nas fino povukli za nos i ponudili nam ili opciju povrata novca u roku od 10 dana ili rezervaciju drugog smještaja, ali o našem trošku. Trenutno se nalazimo u Splitu bez ikakvog prenoćišta i bez ikakvog rješenja – piše očajna Žuli.

Da stvar bude gora, prema njenim riječima, ovo nije prva propala rezervacija za istu lokaciju.

– Neprihvatljivo je da je rezervacija bila moguća i nakon što smo saznali od komšija da se nedavno ista stvar dogodila i drugim ljudima. Užasna služba za korisnike u Bookingu. Jedan zaposlenik Bookinga nam je objasnio da “nije njihov problem što spavamo vani”. Neprihvatljivo – napisala je Žuli.

U kratkom opisu snimka napisala je da ih je na “ulazu lokacije rezervirane putem Bookinga dočekala pustoš” i “pet sati razgovora sa službom za korisnike”.

Izvor: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button