Znate li zašto su ćevapi iz Limenke najbolji?

Znate li zašto su ćevapi iz Limenke najbolji?

bsh_soft

Malo je stanovnika ovoga grada, ali i gostiju “sa strane” da nisu probali ćevape iz “Limenke”. Zato vam  donosimo priču o jednom od simbola današnje Tuzle – Gradskoj ćevabdžinici “Limenka”…

Gradsku ćevabdžinicu “LIMENKA” osnovao je davne 1967. god. Nešfet Rufati. Objekat je bio napravljen od željezne konstrukcije koja je iz vana bila obložena limom. To je bio drugi objekat karaktera ćevabdžinice u privatnom vlasništvu i zapošljavao je šest radnika. Naziv objekta je bio “Gradska Ćevabdžinica”.

Nešfetovi sinovi, Dževat i Enver su tada imali 14 i 10 god. U tim godinama su pomagali svome ocu koliko su mogli. Kako su godine prolazile posao se širio, a ekipa se povećavala, tako da su braća Rufati polako preuzimali obaveze od svog oca. Godine 1985. osnivač Nešfet odlazi u zasluženu mirovinu, a nedugo nakon toga i sa ovog svijeta. Braća Rufati preuzimaju sav posao u svoje ruke.

Kako je objekat bio privremenog karaktera i obložen limom, sami gosti su ga nazvali “Limenka”. U želji da to uvaže i ozvaniče, braća su promijenila naziv objekta u Gradska ćevabdžinica “LIMENKA”. S obzirom da je objekat bio privremenog karaktera, intenzivno se radilo na tome da dobije trajni karakter. To se ostvarilo 2008. god., a novi objekat je završen 2010. god. Gradska ćevabdžinica “LIMENKA” trenutno zapošljava 20 zaposlenika.

Priznata i ugledna “LIMENKA” je objekat gdje ćete kao nigdje drugdje sresti goste iz svih bivših, danas samostalnih država ex-YU i Balkana ali ne mali broj i stranaca, koji kako sami kažu, žele na jedinstvenom mjestu i u jedinstvenoj atmosferi te uz kvalitetnu uslugu, probati pravi bosanski ćevap.

Otvorivši objekat vrijedan svake pažnje a kroz godine rada i uzajamnog poštovanja, preminuli Nešfet Rufati, obavezu nastavka tradicije ostavio je sinovima Dževatu i Enveru, te unuku Tariku. Zajednički, postali su simboli uslužnosti kakve danas rijetko ima. Svoj način rada prenose i dalje će prenositi na više zaposlenih u ovom kolektivu.

Narudžbe na Tel.. 035 250 800 , 035 250 801 ,  Fax . 035 250 802

 

 

 

Facebook Comments