Upornost je veliki zadatak ovih rekreativaca iz Udruženja ARK “Rekreativci” Tuzla

Večeras u gradu imao sam slučajni susret za grupom rekreativaca koji su trčali glavnom ulicom u Tuzli. Rado su pristali za  fotografisanje uz želju da izdrže, nastavili su trčanje dalje prema Brčanskoj Malti.

Udruženje “Atletsko rekreativni klub Rekreativci” djeluje na području Grada Tuzle s misijom da kroz svoje aktivnosti okuplja osobe svih uzrasta koje se žele rekreativno baviti atletikom.

Udruženje “Atletsko rekreativni klub Rekreativci” Tuzla osnovano je 2014. godine, kada je trkačka zajednica u Bosni i Hercegovina bila gotovo nevidljiva i činila ju je grupica entuzijasta koja se nadala da će jednog dana svoju strast prema trčanju dijeliti sa brojnim istinskim zaljubljenicima u ovaj sport, koji nosi čitavu kulturu i karakterističan stil življenja. Iz tog razloga Udruženje “Atletsko rekreativni klub Rekreativci” Tuzla je u novembru 2015. godine pokrenulo prvu školu trčanja za sve one koji žele postati trkači. Početkom 2018. godine Udruženje će spremno dočekati petu generaciju polaznika škole trčanja.

 

Facebook Comments