BiHVijesti

SIPA ušla u prostorije Službenog glasnika RS-a nakon objavljivanja neustavnih ukaza










Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nakon što su obavijestili Službeni glasnik RS-a o svom dolasku, obavili su sve potrebne aktivnosti u zgrade ove institucije, potvrđeno je za Klix.ba iz SIPA-e.

Kako je ranije naglašeno, SIPA je ušla u prostorije Službenog glasnika RS-a po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a za sada iz ove institucije nisu mogli potvrditi da li su tom prilikom izuzeti određeni dokumenti ili su obavljeni informativni razgovori sa direktorom i drugim službenicima.

Možda će Vas zanimati i:

Povodom akcije SIPA-e oglasili su se i iz Tužilaštva BiH te su potvrdili sve navedene radnje.

“Pripadnici SIPA-e postupaju po nalogu i u koordinaciji sa tužiteljskim timom koji radi na predmetu”, saopćeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, prethodnog vikenda Vlada RS-a imenovala je na vanrednoj sjednici novog v.d. direktora Miloša Lukića koji je istog dana potpisao ukaze predsjednika RS-a Milorada Dodika o nepriznavanju Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika.

“Ne smatram se dovoljno bitnim i važnim, ali eto kakva država takav i državni udar. Eto možemo uzeti muštuluk od njih, kako se kaže u mom selu, službenici njihove omiljene Agencije za istrage i zaštitu agencije SIPA-e su nas kontaktirali jučer. Bili su vrlo ljubazni i tražili su da na osnovu odluka Tužilaštva uzmu informacije iz Službenog glasnika. I po pitanju toga smo vrlo relaksirani”, rekao je v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloš Lukić.

O dolasku SIPA-e oglasio se i sam direktor koji je rekao kako u radu institucije ništa nije sporno.

“Rekao sam im da radimo po zakonu”, rekao je Lukić.



Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button