Lifestyle

Ove četiri namirnice nikada nemojte pripremati u mikrovalnoj, opasno je po zdravlje

Ništa nije jednostavnije i praktičnije nego ugrijati jelo od prethodnog dana u mikrovalki. Međutim, neke namirnice moramo pri tome izbjegavati.

Ako ih nismo dobro spremili, moguće je da su se stvorile na njima opasne bakterije i klice koje mogu uzrokovati trovanje – osim ako ih ne ubijemo visokom temperaturom. Nažalost, to je nemoguće u mikrovalnoj pećnici, piše Miss7.

Stoga nikad nemojte zagrijavati ove četiri namirnice:

1. Krumpir

Ako kuhani krumpir ostavite na sobnoj temperaturi, lako se mogu razviti bakterije clostridium botulinum. U mikrovalnoj pećnici ih se ne može uništiti, a mogu uzrokovati trovanje hranom.

2. Sirova piletina

Piletinu moramo jesti dobro termički obrađenu (kuhanu, pečenu ili prženu) kako bismo bili sigurni da su uništene sve bakterije koje se na njoj nalaze. U mikrovalnoj pećnici ovo se meso može tek ugrijati, ne peći.

3. Pržena jela

Masni pomfrit ili pečeno povrće također ne smiju u mikrovalnu pećnicu. Ulje se može “zapaliti” te mogu nastati plinovi štetni po zdravlje.

4. Riža

Rižu općenito treba odmah nakon jela spremiti u hladnjak, jer se na sobnoj temperaturi vrlo brzo mogu razviti otrovne bakterije – koje ne možemo uništiti u mikrovalnoj…

(Izvor: Miss7)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button