ArhivaLifestyle

One su bile maloljetne, a oni slavni! Nastavak priče možete pretpostaviti!

Često se kaže da ljubav ne poznaje granice i da su godine samo broj. Takođe, ni činjenica da mnoge ljude privlače slavne ličnosti nije ništa novo. Međutim, ponekad spoj ove dvije stvari umije biti prilično kontroverzan. Donosimo vam listu takvih slučajeva.

Hajde da počnemo se dalekom 1919. godinom. Charlie Chaplin,koji je nedugo kasnije postao jedna od najpoznatijih i najpoštovanijih filmskih zvijezda svih vremena, imao je 29 godina kada je oženio 16-ogodišnjakinju koja je željela da postane glumica, Mildred Harris. Brak im je potrajao samo 2 godine. Kasnije, 1924. Chaplin je ovo ponovio sa drugom 16-ogodišnjakinjom, Litom Gray. Litu je upoznao kada je imala samo 6 godina i počeo ju je izvoditi vani kada je imala 12.

1954: Sam Cooke upoznaje 12-ogodišnju Arethu Franklin i dovodi je nazad u svoju hotelsku sobu. Prije nego što ih je prekinuo njen otac, Aretha je rekla da je razgovor „otišao u drugom pravcu“.

1957: 23-ogodišnju Jerry Lee Lewis je oženio svoju rođaku, 13-ogodišnju Myru Grown. Ona je još vjerovala u Djeda Mraza.

Takođe 1957: 16-ogodišnja Anna Mae Bullock je upoznala 24-ogodišnjeg Ikea Turnera. Nedugo poslije toga, primio ju je u svoj bend, pomogao joj da postane zvijezda i počeo se ponašati prema novoimenovanoj Tini kao da je njegovo vlasništvo. Vjenčali su se 6 godina kasnije. Tina je jednom napisala da se plašila da odbije njegovu prosidbu.

1959: Elvis Presley je upoznao svoju buduću suprugu. On je imao 25, a ona 14 godina. Iduće dvije i po godine su ostali u kontaktu telefonom i pismima. Elvis ju je odveo na žurku nkoja je uključivala i drogu u Las Vegas, a nakon toga se ona doselila u njegovu vilu Graceland. Nisu se vjenčali sve do 1976. Iako su oboje tvrdili da je Priscilla bila nevina do prve bračne noći, biografkinja Susan Finsad se zalaže za tvrdnju da to nije istina. Sama Priscilla je priznala da su ona i Elvis spavali u istom krevetu i da joj je Elvis „pokazao i druge načine da ga zadovolji“. Elvis je imao sklonost ka 14-ogodišnjim djevojčicama i prije, ali i poslije braka sa Priscillom.

Elvis Presley

1960: Chuck Berry je uhapšen i osuđen za prevoz maloljetnice izvan države u nemoralne svrhe, te je odslužio dvije godine u zatvoru.

1969: Sable Starr, kraljica tzv. „grupija“ je bila u kratkoj vezi sa Iggy Popomkada je imala 13 godina. On je kasnije napisao i pjesmu o tome. Starrova je imala seksualne odnose i sa mnogim drugim članovima benda, uključujući i Davida Bowiea, Micka Jaggera i Roda Stewarta.

1972: rok zvijezde su i dalje spavale sa djevojčicama i svi su to znali, ali niko nije ništa i radio u vezi sa tim. Lori Mattix je pričala kako je izgubila nevinost sa Davidom Bowiejem kad je imala 14 godina. Iste te godine je bila u vezi i sa Jimmyjem Pageom iz Led Zeppelina, a veza je počela kada ju je Pageov menadžer kidnapovao i odveo u Jimmyjevu hotelsku sobu. Page je u suštini držao Lori zaključanu u svojoj kući većinu njihove veze koja je trajala 18 mjeseci. Ova grupi takođe tvrdi i da je bila u seksualnoj vezi sa Mickom Jaggerom kada je imala samo 17 godina.

1973: oženjeni pjevač Marvin Gaye je upoznao i jurio 17-ogodišnju Janis Hunter. Kao izraz svoje čežnje za njom napisao je pjesmu „Let’s Get It On“. Nedugo nakon što su se upoznali odveo ju je na večeru na kojoj je podmitio konobara da joj donese alkohol, a onda se kasnije te večeri i seksao sa njom. Dobili su bebu i prije nego što je ona napunila 18 godina, a vjenčali su se 1977. godine. Brak je trajao samo 3 godine.

1975: Steven Tyler je kupio starateljstvo nad 16-ogodišnjom djevojčicom (Juliom Halcomb) od njene majke kada je imao 27. godina da bi je mogao legalno voditi sa sobom preko državnih granica dok je na turneji.

Steven Tyler

1978: Ted Nugent je takođe kupio starateljstvo nad tinejdžerkom od njenih roditelja. Kada je imao 30 godina, Pele Masa je imala 17. Nekoliko godina kasnije, Ted je imao oralni seks sa 12-ogodišnjom Courtney Love.

10. mart 1977: Jedan od najpoznatijih slučajeva. Reditelj Roman Polanski je drogirao i silovao 13-ogodišnju Samanthu Gailey. Iako mu je bilo dozvoljeno da izjavi da je kriv za lakšu optužnicu, Polanski je ipak pobjegao u Francusku prije nego što mu je izrečena kazna i ostaje izgnan iz Sjedinjenih Država. Međutim, nije izgnan iz Holivuda pa nastavlja da pravi filmove i dobija nagrade i dan danas.

1980: Bubnjar i pjevač grupe Eagles Don Henley je uhapšen u Los Angelesu nakon što je hitna pomoć pozvana kod njega kući da spasi golu 16-ogodišnjakinju koja se predozirala kokainom i Quaaludesom.

Okarakterisano kao „grandiozna romansa“ ili „veza koja traje decenijama“, Celine Dion je imala 12 godina kada je 38-ogodišnji Rene Angelil postao njen menadžer. Javnosti su otkrili svoju vezu kad je njoj bilo 19.

1984: Basista Rolling Stonesa Bill Wyman se počeo zabavljati sa Mandy Smith. Ona je imala 13 godina. Iako se nisu vjenčali dok nije napunila 18, Mandy kaže da je sa 14 izgubila nevinost. Protiv Wymana nikada nije pokrenuta ikakva istraga, a kamoli da mu je suđeno.

Frontmen Red Hot Chilli Peppersa Anthony Kiedis je spremno priznao da se seksao sa 14-ogodišnjakinjom kada je on imao 22. Prema njegovim riječima, i kada je potvrdio koliko ona ima godina „ponovo je spavao sa njom“. 1986. godine ovaj 24-ogodišnji muzičar je počeo izlaziti sa 16-ogodišnjom Ione Skye.

Prince

1990: majka 16-godišnje Mayte Garcia je poslala video kćerke kako izvodi trbušni ples Princeu. Ugovorio je da se vide, potvrdio da ona ima 16 godina, a godinu kasnije se ona uselila kod njega. Kada je imala 19 godina pokrenuo je seksualnu vezu tako što ju je obavijestio da je vrijeme da počne uzimati kontracepciju. Vjenčali su se kada je ona imala 22, a on 37. Prije Mayte, Prince je upoznao „Annu Fantastic“ kada je ona imala 15 godina. Kada je imala 17 uselila se kod njega, a u vezi su bili 2 godine.

1991: 32-ogodišnju reditelj Luc Besson je upoznao a potom i oženio modela Maïwenn Le Besco kada je ona imala 15 godina. Njihova veza je inspirisala njegov film Léon: Profesionalac (1994), koji je pratio emotivnu vezu odraslog čovjeka i mlade djevojke.

1993: Jerry Seinfeld je izabrao srednjoškolku u javnom parku. On je imao 39, a ona 17 godina. Shoshanna Lonstein i on su se zabavljali četiri godine, dok je ona išla na fakultet.

Takođe 1993: MC Ren iz sastava N.W.A. je optužen za silovanje 16-ogodišnjakinje u busu za turneje benda, što je rezultovalo njenom trudnoćom. Ovaj slučaj nikad nije završio na suđenju, iako je test očinstva dokazao da je on otac djeteta.

1994: Od ranije poznati pedofil R Kelley se u tajnosti oženio R&B pjevačicom Aaliyahom kada je ona imala 15, a on 27 godina. Upoznali su se kada je ona imala 12 godina, a on joj je kasnije pomogao da napiše i producira svoj prvi album – Godine su samo broj (Age Ain’t Nothing but a Number).

1995: tinejdžerska zvijezda Brandy (16) se počela zabavljati sa 21-ogodišnjim članom grupe Boyz II Men Wanyom Morrisom. Zbog njenih godina pokušavali su sakriti svoju vezu, ali to im je bilo preteško te su ubrzo raskinuli.

1997: Woody Allen je postao notorno poznat po tome što je oženio svoju de facto pokćerku. Iako je u vrijeme vjenčanja ona imala 21 godinu, par se upoznao kada je joj bilo samo 8. To nije bilo jedini put da se Allen zabavljao sa daleko mlađom ženom. Glumica Babi Christina Engelhardt je započela dugogodišnju aferu sa Allenom kada je njoj bilo 16, a njemu 41. Kada imao 42 godine, bio je u vezi sa 17-ogodišnjom glumicom Stacey Nelkin, koja je tada završavala srednju školu.

Woody Allen

Početkom 2000-tih godina glumac serije Lude 70-te (That 70s Show) Wilmer Valderrama je i dalje izlazio sa tinejdžerkama kako bi negirao da on sam ima preko 30 godina. Zabavljao se sa 16-ogodišnjom Mandy Moore uprkos tome što je bio stariji od nje četiri godine. Kada je imao 24, Valderrama se zabavljao sa 17-ogodišnjom Lindsay Lohan, iako su to krili do njenog 18. rođendana. Kada je imao 30 godina, 2010, počeo se zabavljati sa 17-ogodišnjom Demi Lovato.

2001: Zvijezda filmova Brzi i žestoki (Fast & Furious) Paul Walker koji je tada imao 28 godina zabavljao se sa 16-ogodišnjom Aubriannom Atwell. Međutim, to čak nije bio ni posljednji put da se on zabavljao sa tinejdžerkom. U vrijeme prije smrti kada je imao 40 godina zabavljao se sa 23-ogodišnjom Jasmine Pilchard-Gosnell, koju je upoznao kad je njoj bilo samo 16.

2004: 26-ogodišnji Joel Madden i Hilary Duff figrali su već poznati „samo prijatelji“ ples do njenog 18. rođendana 2006. godine. Kada su je 2015. u intervjuu za Cosmopolitan pitali da li je bila intimna sa Maddenom, Duff je izjavila:Chad Michael Murray„Moj momak je imao 26 godina. Svi sami možete da pretpostavite šta sam radila.“

2005: zvijezda TV serija koji je odnio mnoga srca, Chad Michael Murray se počeo zabavljati sa srednjoškolkom. Vjerili su se kada je ona napunila 18, a Murray ju je nazivao „malom dušom“ i rekao da su zajedno „već neko vrijeme“.

2006: partneri na projektu Hayden Panettiere i Milo Ventimiglia su se počeli zabavljati. Ona je imala 17. On je bio 12 godina stariji od nje.

2011: Glumac Doug Hutchison oženio se 16-ogodišnjom Courtney Stoddenkada je on imao 51. Ovaj disfunkcionalni par je postao poznat kao zvijezde rijalitija, a Courtney se podvrgla mnogobrojnim plastičnim operacijama kako bi zadržala svoj izgled.

Početak 2014: Reper Tyfa i Kylie Jenner su se počeli „družiti“ užasno mnogo kada je ona imala 16, a on 24 godine. Nakon toga su često prekidali i nastavljali da izlaze, iako su daleko mnogo otvorenije bili zajedno nakon njenog 18. rođendana 2016. godine.

Kraj 2018: 44-ogodišnji Leonardo DiCaprio javno je otkrio da je u vezi sa 21-ogodišnjim modelom Camillom Morrone. Međutim, ono zbog čega je Leo uvršten na ovu listu nije razlika u godinama između njih, već činjenica da je Camillu upoznao kad je ona imala 11 godina.

2018: 14-ogodišnja Millie Bobby Brown je nevino otkrila da je reper Drake(31) njen blizak prijatelj i da joj već godinu dana daje savjete u vezi sa mocima. Šalje joj poruke u kojima piše: „Nedostaješ mi“. To je isti Drake koji je više no jednom bio u „samo smo prijatelji dok ona ne napuni 18 godina“ odnosu – najnovije sa 18-ogodišnjim modelom Bellom Harris.

Ljudi, ovo nisu prijateljstva. Ovo je TRENIRANJE. Niko to ne može zaustaviti. Oni će nastaviti da „se zabavljaju“. On će spavati sa njom, vjerovatno za nekoliko godina. Nikoga neće biti briga jer je on muškarac i slavan je.

Nikoga neće biti briga ako se ne postaramo za to da je ljude briga.

Učinimo da ih bude briga. Nema oprosta. Nema drugih šansi. Uništena karijera je ono najmanje što oni zaslužuju. To nije slatko. TO NIJE U REDU.

Izvor: Saša Leper / Lola magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button