Sjajan i energičan: Odbrojavamo do koncerta Amela Ćurića na Panonici

Sjajan i energičan: Odbrojavamo do koncerta Amela Ćurića na Panonici


U okviru koncertnog programa “Ljeto na Panonici”, popularni bh. muzičar i pjevač Amel Ćurić sa svojom grupom  će napraviti pravu ludnicu u ljetnjoj bašti VRTIĆ na prvom jezeru u petak 16.08.2019.

Gračanlija Amel Ćurić se muzikom počeo baviti 1988. godine kada su ga prvo zanimale sevdalinka i harmonika pa su ga roditelji upisali u Osnovnu muzičku školu. Nakon rata bio je član u bendovima s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju.

Pobjedom u superfinalu prvog BiH reality showa OBN Music Talents 2003. počinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album ‘Urnebes’ objavio je 2006. Na albumu koji je u BiH dobro prošao nalazi se i pjesma Nermina Puškara ‘Moja djevojka’ koja je bila nominirana za BiH muzičku nagradu Davorin 2005. za pjesmu godine. U junu 2015. godine, pobjeđuje u regionalnom talent-showu X Factor Adria, sastavljenom od svih zemalja bivše Jugoslavije, prilikom čega je stekao veliku popularnost.

Amel je posebno poznat kao pjevač koji sa svojim bendom zna napraviti atmosferu među publikom, prenijeti dobre vibracije a svaki njegov koncert dugo ostaje u pamćenju publike. Takav je bio i koncert već davne 2015 .godine u ovom istom fantastičnom prostoru ljetne bašte “VRTIĆ” na Panonici.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 7 KM na ulazu na Panonici.

Vidimo se!

Facebook Comments