Darko iz Goražda je predstavnik BiH na izboru za najljepšeg muškarca svijeta

Darko iz Goražda je predstavnik BiH na izboru za najljepšeg muškarca svijeta


Oko 100 odabranih takmičara iz cijelog svijeta doputovalao je 6. augusta u Manilu na Filipinima, a finale MR World će se održati u petak 23. augusta u Coliseumu Smart Araneta, jednom od najvećih azijskih zatvorenih dvorana.

Direkcija izbora Miss i Mistera BiH odabrala je na Castingu Darka Milovića iz Goražda za Mistera BiH kao našeg ovogodišnjeg predstavnika. Darko ima 17 godina i učenik je srednje Ekonomske škole u Goraždu, voli sport, talentovan je za fudbal, a govori i engleski jezik .

Takmičari iz cijelog svijeta odmjeriće se u trosedmičnom jedinstvenom iskustvu, jednom u životu.

U predstavljanju u nacionalnim kostimima Darko će nositi narodnu nošnju koju je obezbjedio KUD iz Višegrada. Opremanje našeg predstavnika za odlazak na izbor Mister svijeta pored Direkcije izbora Miss i Mistera BiH, podržala je modna kuća MODIANA.

Ovo je još jedna dobra prilika da se Bosna I Hercegovina predstavi i afirmiše u svijetu putem ovog muškog takmičenja ljepote, talenta i vještina mladih ljudi iz cijelog svijeta.

“Grandiozni festival MR World započeo je svečanom ceremonijom otvaranja olimpijskog stila u Manili kako bi se zemlje takmičari MR svijeta predstavile globalnom auditoriju. Ovogodišnji izbor MR World trebao bi biti najveći i najuspješniji događaj u povijesti takmičenja. To je do sada najveći broj takmičara koji su ikada sudjelovali na ovom muškom takmičenju”, saopćeno je iz ABC Modelsa.

Izvor: Klix.ba

Facebook Comments