U Tuzli na Sonom trgu obilježen 12. august Međunarodni dan mladih

U Tuzli na Sonom trgu obilježen 12. august Međunarodni dan mladih


Druženjem, uz igru, kvizom i drugim aktivnostima danas je u bašti caffea Sloboda na Sonom trgu obilježen Međunarodni dan mladih koje je organizovalo Vijeće mladih Grada Tuzla i Fondacija tuzlanske zajednice, ujedno započela kampanja „Budi junak/junakinja svoje zajednice“.

Ovim druženjem je poruka mladim  da preuzmu aktivnu ulogu u društvu i učine svoju zajednicu boljom.

Današnjem okupljanju članova iz više udruženja je ujedno i prilika za druženje i upoznavanje mladih, razmjena iskustava, ideja uz pomoviranje  aktivizma,  borbu za bolju zajednicu te slanjem poruka da su mladi ravnopravni dio društva i zaslužuju veću podršku.

Također mladi su pisali svoje poruke društvenoj zajednici i žele priliku da pokažu svoje stavove i mišljenja u kakvom društvu žele da žive, uče i rade.

Upravo iz želje da pruži mladima priliku za ostanak u Bosni i Hercegovini, Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju „Budi junak/junakinja svoje zajednice“ kojom se želi skrenuti pažnju na mlade i probleme s kojima se mladi susreću. Osim toga, kampanje šalje poruku da društvo mora daleko više ulagati u mlade i pružiti podršku njihovim idejama. Kampanja započeta danas kulminirat će podrškom najboljim idejama mladih.

Facebook Comments