BiH

SDS: “Sumnjamo da je požar u Energoinvestu podmetnut”

Srpska demokratska stranka (SDS) sumnja da je jučerašnji požar u Energoinvestu u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala.

U ovom požaru je izgorjela najveća hala iz koje je isključena struja prije više od godinu dana i iz koje su izvučene mašine i “nezakonito prodate u Zenicu”, navodi se u saopćenju SDS-a.

Možda će Vas zanimati i:

“Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podnijeto više od sedam krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, nikada nije podnijeta nijedna radnja od strane nadležnih u Republici Srpskoj kako bi zaštitili svoju imovinu, između ostalog u skupim mašinama čija je vrijednost blizu 10 miliona KM”, kažu iz SDS-a.

Iz ove stranke pitaju “kako je moguće da požar izbije u praznoj hali iz koje su ukradene mašine u vlasništvu Vlade Republike Srpske”.

“Srpska demokratska stranka izražava sumnju da se radi o prikrivanju državnog kriminala koji se godinama zataškavao i zbog toga je nophodno hitno uključivanje Tužilaštva kako bi se razotkrili vinovnici ove višegodišnje pljačke”, navodi se u saopćenju.

Izvor: Fokus.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button