Brodosplit traži nekoliko stotina radnika

Brodosplit traži nekoliko stotina radnika


Brodosplit je zbog povećanog opsega posla zatražio od kooperantskih firmi da do kraja godine iz inostranstva angažira nekoliko stotina radnika, pretežno zavarivača, cjevara i brodomontera, izvijestili su u četvrtak iz tog brodogradilišta.

“Mi nemamo nikakvih predrasuda odakle dolaze radnici, važno nam je da kod nas rade vrhunski zavarivači, brodomonteri i cjevari kako bismo ugovorene novogradnje mogli završiti kvalitetno i unutar ugovorenih rokova”, rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

U Brodosplitu trenutno radi više od dvije hiljade radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim firmama, ovisno o trenutnim potrebama za određenim strukama, kako bi se ugovoreni poslovi odradili što kvalitetnije i u roku.

“Nekada je u brod bilo ugrađeno više od 50 posto sati rada zaposlenih u kooperantskim firmama, a danas je taj postotak znatno manji, svega 15-ak posto. Međutim, kako raste proizvodnja, tako rastu i naše potrebe za dodatnim radnicima i zbog različitog intenziteta ugovorenih poslova povremeno trebamo više kvalitetnih proizvodnih radnika”, stoji u priopćenju.

U brodogradnji godinama nedostaje kvalificirane i kvalitetne radne snage. Među ostalim, za to je kriv obrazovni sistem koji ne prati potrebe gospodarstva, ocijenili su iz Brodsplita, prenosi Hina.

Izvor: Hina

Facebook Comments