LifestyleZanimljivosti i zabava

Savjeti za brzo razbuđivanje nakon nekoliko sati sna

Sigurno vam se nije jednom dogodilo da niste mogli zaspati. Koliko god premoreni bili, ležali ste u krevetu i nesanica vas nije napuštala do ranih jutarnjih sati.

Kako bi vam bilo što lakše “preživjeti dan”, evo nekoliko savjeta kako se možete razbuditi.

Možda će Vas zanimati i:

1. Kafu možete popiti, ali pripazite na količinu, jer osim što utječe na hormon stresa, potiče vas da se oslanjate na ‘lažnu energiju’ umjesto one prave koju dobivate iz hrane. Ako baš ne možete bez ovog napitka, dodajte mu malo bademovog ili kokosovog mlijeka kako biste smanjili nervozu.

2. Umjesto kafe ujutro će vam dobro doći šoljicu čaja s nekoliko kapi limunovog soka i stevijom umjesto šećera. Osim što je zdravije od kafe, ovim ćete pićem postići bolju hidrataciju.

3. Ako ste u mogućnosti, pojačajte svoju omiljenu pjesmu jer je dokazano da ritam glazbenog uratka koji vam je po guštu može itekako popraviti raspoloženje.

4. Ako vam jutarnje tuširanje nije rutina, pokušajte je usvojiti. Ne samo da ćete poboljšati cirkulaciju nego ćete i povećati budnost.

5. Pojedite nešto u roku od sat vremena od buđenja, jer što prije živčanom organizmu date prijekopotrebnu energiju, veća je šansa da će se nervoza smiriti, a raspoloženje popraviti.

6. Za doručak u organizam unosite što zdraviju hranu. To znači malo namirnica s prerađenim šećerom, a više voća, jaja i nemasnog mesa.

7. Vjerojatno vam nakon nedovoljne količine sna neće biti do šminkanja i sređivanja, ali upravo je i to jedan od načina za ojačanje duha i razbuđivanje.

Izvor: Studentski

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button