LifestyleTehnologija

Kako se osjećaju muškarci bez automobila?










Stari vic o feministicama dao bi se primijeniti i na rezultate wurzburške ankete o psihologiji, ponašanju i agresivnosti u prometu, a on glasi?

Kako se osjeća muškarac bez automobila? Odgovor: kao riba na biciklu. Od petstotinjak ispitanih muškaraca njih 88 posto je odgovorilo da se bez automobila osjeća manje sigurnim, manje uspješnim kod ženskog spola te jednostavno golim.

Istražujući ponašanje muškaraca u prometu te njihovo doživljavanje automobila, psiholozi sa Sveučilišta u Wurzburgu su došli do zaključka da su muškarci puno više vezani za tehnička pomagala tzv. produžetke naših organa od žena.

Dok su žene vrlo praktične i vole male ili srednje velike automobile čak i ako su na vrlo visokim pozicijama, obrazovani i dobro stojeći muškarci se drže one “Što veće to bolje.”

Razlog tome leži u činjenici da jači spol u automobilu ne vidi samo prijevozno sredstvo već statusni simbol i zavodničko pomagalo.

Od petstotinjak ispitanih muškaraca njih 88 posto je odgovorilo da se bez automobila osjeća manje sigurnim, manje uspješnim kod ženskog spola te jednostavno golim. A isto mišljenje dijele kako oni vrlo siromašni tako i oni strašno bogati vozači.

Izvor: Net.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button