Super vodič - Gdje izaći

Đe se kupaš, đe kamenčiće skupljaš?

Zašto biste svoju ušteđevinu za ljetovanje utrošili na jednu lokaciju na moru, ako to može biti više njih i to vama na dohvat ruke? Nema razloga, zato krenimo redom.

KUPALIŠTA ORION

Ukoliko odlučite posjetiti Tuzlanski kanton, možete uživati u modernim bazenima na kupalištu “Orion”. Na raspolaganju vam stoji novoizgrađeni olimpijski bazen, preuređeno jezero i stari bazen u novom ruhu. U sklopu centra otvoren je grill bar, 600 mjesta u kafe restoranu sa diskotekom, kupalište za oko 5000 kupača i 500 parking mjesta.

Orion je već godinama omiljeno kupalište za mlađu populaciju, zbog atraktivnosti koje nudi preko ljeta, te odlične ponude hrane i pića po vrlo pristupačnim cijenama.

Ljetovanje u Tuzli postaje sve veća atrakcija, jer uz brzinu kojom radimo i premalo slobodnog vremena, prirodne ljepote koje nas okružuju su pravi raj kojeg trebamo, zato birajte ova, ali i brojna druga kupališta u TK.

RAJSKO JEZERO BAŠIGOVCI

Desetak kilometara od Tuzle postoji turistička destinacija “Rajsko jezero Bašigovci” koje je po broju posjećenosti kupača na drugom mjestu poslije Panonskih jezera. Ovo jezero je već duži niz godina  prepoznato kao ugodno mjesto za jednodnevni odmor i rekreaciju posjetilaca iz svih dijelova BiH, ali i regiona. Lijepo uređena plaža može se iskoristiti za šetnju, uživanje na svježem zraku i sportskim aktivnostima kao što su odbojka, ribolov, fudbal i slično.

JEZERO BISTARAC

Idemo od Tuzle prema Lukavcu. Svega dva kilometra vožnje starim putem od Lukavca prema Tuzli, dovest će vas u prekrasni prirodni ambijent koji vam omogućava dobar provod, od zabavnih i sportskih aktivnosti do opuštajućeg odmora uz roštilj. Kompleks Ontario se nalazi na maloj uzvisini od 250 m  nadmorske visine koja je razlog stalnog prisustva laganog povjetarca, a Bistarac je jedno od rijetkih jezera sa prirodnim prečišćavanjem što garantuje čistu vodu pogodnu za kupanje, ribolov i sve sportove na vodi.

BANJA “ILIDŽA ” – IZMEĐU JEZERA “HAZNA ” I VIDARA ”

U Gradačcu je 1882. godine na izvorištu vrlo kvalitetne termalne vode sagrađen banjski objekat, banjsko
lječilište Ilidža. U blizini su i dva jezera Hazna i Vidara. Vještačka jezera Vidara površine oko 7 km2 i Hazna površine oko 1 km2 sa uređenim plažama za kupanje pored turističke ponude pružaju dobre
mogućnosti za ribolov i druge sportske aktivnosti na vodi. Jezero Hazna se nalazi u samom centru Gradačca.

TERME GRAČANICA

Ako vam opuštanje nije dovoljan razlog, onda imamo još jedan prijedlog za vas. Kompleks termalnih bazena u Gračanici „TERME“ se nalazi na udaljenosti od 500 metara od magistralnog puta Doboj Tuzla, a posjeduje tri bazena sa termominaralnom i jedan mali sa hladnom vodom, koji služe za medicinsku  terapiju, pa su i poznati kao lječilište, ali i odmarališta.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button