Super vodič - Gdje izaćiZanimljivosti i zabava

Kako pomoći ljubimcima da lakše podnesu vrućine?


Kućni ljubimci poput pasa i mačaka zbog svoje dlake su izloženi većim opasnostima u ljetnim mjesecima nego ljudi. Životinje svjetle boje i kože osjetljivije su na opekline od sunca, posebno njihove uši, nos i područja bez dlake. Mnogi veterinari tvrde da su životinje vrlo dobre u skrivanju simptoma, pa je važno posvetiti im veliku pažnju.

Tokom ljetnih dana, mnogi će vlasnici ljubimaca doći na ideju da na izlet povedu i njih. Međutim, treba znati da se oni, naročito psi, zbog krzna lakše zagrijavaju od ljudi, pa je nekada pametnija ideja ostaviti ih u klimatiziranom domu. Od toplinskog udara vašeg psa može spasiti i pokoji modni dodatak. U trgovinama za kućne ljubimce prodaju se marame za hlađenje koje psi nose oko vrata, a koje im pomažu da podnesu jake ljetne vrućine. Na tržištu su dostupne i prostirke za hlađenje koje su prigodne za domove bez klimatiziranih uređaja ili za boravak na plaži.

Kako im konkretno možete pomoći?

Tri su važne stvari: brinuti da uvijek imaju svježu vodu uz sebe, redovito ih kupati i definitivno skratiti dlaku! Pored toga što će kraća dlaka olakšati brigu o ljubimcu i on će se osjećati dosta lakše i ljepše.

Ako u salonu za uljepšavanje i njegu kućnih ljubimaca pored frizera za pse imate i veterinara, onda je to dodatni bonus. Upravo takav slučaj je sa „Happy dog“ salonom u Tuzli. Oni su željeli napraviti ambijent gdje ćete moći popiti kafu dok se vaš pas uređuje, a onda i dobiti savjet od njihovog tima. Iz njihovog salona izlaze najljepši psi, a pored šišanja i uljepšavanja psa, oni će se pobrinuti i za njegovu zdravstvenu stranu kada je u pitanju čišćenje ušiju, čišćenje perianalne žlijezde…

Možete ih pronaći u ulici Ismeta Mujezinovića 9, D blok, naselje Sjenjak. Svi oni koji prvi put dolaze, dobijaju akcijski popust u iznosu od 30% na sve usluge.

LJETO JE NAJZAHTJEVNIJE DOBA ZA KUĆNE LJUBIMCE: DONOSIMO NEKOLIKO SAVJETA

Iako će većina pomisliti: „Kakve veze ima što je ljeto, moj ljubimac uvijek mora jesti kvalitetno?“ – djelimično jeste tako. Ukoliko želite da vaš četveronoški prijatelj dugo bude uz vas, vrlo je važno kakvu ishranu mu dajete. Isto tako, važno je znati da se ona ljeti i zimi razlikuje, te da se u ljetnom periodu našim ljubimcima, naročito psima i mačkama, treba više posvetiti. Ljeto je upravo u toku, stoga Vam donosimo nekoliko preporuka i savjeta!

Kako i gdje ih hraniti?

Prehrana pasa i mačaka ljeti bi trebala biti hranom koja je niže energetske vrijednosti, tj. ima manje bjelančevina i masti. Vrlo je važno da obratite pažnju na proizvođača hrane i da ne gledate isključivo kako proći jeftinije, jer bi ste u tom slučaju mogli proći skuplje – dovesti u pitanje zdravlje vašeg psa.

O tome su mislili u Aqua & Pet Shopu, stoga su upravo oni naša preporuka za pravo mjesto zdrave ishrane. Raznolika ponuda svih potrebnih namirnica i stvari za ljubimce, vrhunske kvalitete po izuzetno pristupačnim cijenama izdvojila ih je u sami vrh na tržištu i postali su lideri na Tuzlanskom kantonu.

Aqua & Pet shop prepoznatljivi su po najvećoj ponudi kućnih ljubimaca, hrane i opreme za njih, te dekorativnih vrtnih aranžmana kao što je akvarijuma, terarijuma, fontana, vodenih zidova, te ostale vodene dekoracije. Ljubazno i educirano osoblje će vam na najbolji način preporučiti ishranu za vašeg ljubimca, što će uveliko odraditi posao kada je u pitanju zdravlje psa, naročito u ljetnom periodu.

Od čega najviše zaštiti ljubimca tokom ljeta?

Zasigurno će vam svi reći – krpelja i buha! Krpelji izazivaju upale na koži pasa i mačaka, a neki nose i uzročnike zaraznih bolesti. Protiv nametnika može se boriti ogrlicama, sprejevima, tekućinama i tabletama s prirodnim i sintetskim tvarima. Odlična vijest je da sve to možete pronaći u Aqua & Pet shop-u u Tuzli. Provjereni i kvalitetni proizvodi koji nude u svojim poslovnicama pomoći će vam u najvećoj bitki tokom ljeta – protiv dosadnih kukaca.

Kako zabaviti psa i kada niste tu?

Njima su to najduži sati i njihove misli usmjerene su samo na to kada ćete se vratiti. Ukoliko želite olakšati im period dok ste na poslu, na kafi sa prijateljima ili ljetnom kupanju – neki od prijedloga su da im priuštite poslastice koje će jesti duže vrijeme. Pored toga što će ih nahraniti, ojačati zube, oni će se i zabaviti dok Vas čekaju. Pored toga, možete im ostaviti različite igračke koje će razbiti njihovu dosadu. Sve to i još mnogo drugih zanimljivih sadržaja možete pronaći u Aqua & Pet Shopu.

Vodeni svijet & Aqua & Pet Shop
Slatina 16, Tuzla 75000 / Rosa Hadživuković 2, put za Gradinu kod male pijace
Radno vrijeme: 09:00-19:00h
Telefon: 061 256 958Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button