Vijesti

Džaferović: Srpski agresor htio je da slomi kičmu našoj armiji, a polomio je vlastite zube

Manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2019” otvorena je danas polaganjem cvijeća te odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine na Šehidskom spomen-mezarju “Kovači”.

Cvijeće su položili članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, delegacija Kantona Sarajevo, kao i predstavnici mnogih udruženja te zvaničnici svih nivoa vlasti.

Ispred Organizacionog odbora manifestacije, prisutnima se obratio Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca i invalida.

– Sjećamo se saboraca, očeva, majki, najboljih sinova domovine, šehida i poginulih branilaca.

Naša zadaća je da ih se sjećamo. Svaka stopa naše domovine natopljena je šehidskom krvlju. Na ovaj način želimo zahvaliti braniocima koji više nisu s nama. Oni su dali svoje živote da bismo mi mogli uživati u benefitu koji se zove sloboda -kazao je Bukvarević.

U ime Organizacionog odbora, pozvao je, također, sve građane BiH da se u što većem broju odazovu sutra na Igmanu, gdje će se ova manifestacija nastaviti.

Ovom prilikom, Šefik Džaferović manifestaciju je zvanično proglasio otvorenom.

– Prisjećamo se bitke na Igmanu, jedne od najznačajnijih za odbranu domovine. Ovo je jedna od najvećih pobjeda, koja je imala esencijalan značaj za odbranu BiH. Herojskim naporima boraca Armije RBiH agresor je potučen do nogu. Srpski agresor htio je da polomi kičmu našoj armiji, ali je polomio vlastite zube. Agresorske snage imale su nečasne ciljeve da unište BiH i bošnjački narod. Svi oni koji su tad pokušali uništiti našu domovinu, rade to i danas, samo na drugačije, razne načine. Danas smo ovdje da odamo počast svim šehidima koji su dali život za odbranu naše zemlje – istaknuo je Džaferović.

Delegacije su kasnije položile cvijeće i na mezar bivšeg predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Izvor: Dnevni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button