Lifestyle

Depilacija: Čuvajte se oštrog žileta

Iako brijanje nije najsretnije rješenje za uklanjanje dlačica s tijela, mnoge žene odlučuju se za taj način depilacije jer je najbrži i najjednostavniji.

No depiliranje britvicom zapravo i nije tako jednostavno kako mnogi misle.

Postoje neke tipične pogreške koje radi većina i koje mogu uzrokovati raznorazne probleme na koži poput urastanja dlačica ili pojave osipa. Kako biste izbjegli takve situacije, u nastavku pronađite najučestalije pogreške i prestanite ih ponavljati:

1. Depilirate se čim uskočite pod tuš

Ako je depiliranje prva stvar koju napravite kad se krenete tuširati, onda biste to trebali promijeniti. Noge je najbolje obrijati tek pri kraju tuširanja, jer do tada vodena para otvori pore i omekša dlačice pa je brijanje puno lakše i učinkovitije.

2. Brijete se u krivom smjeru

Ovo možda zvuči kao osnovna stvar, koju svi znaju, no ako imate osjetljivu kožu, brijanje nogu u suprotnom smjeru od rasta dlačica (prema gore) nije baš najugodnije iskustvo.

Stoga se ženama s takvom kožom ipak preporučuje brijanje u smjeru rasta dlačica, jer će koža tako biti manje iziritirana.

3. Preskačete pjenu

Znate one dane kada vam se baš ne da nanositi pjenu prije brijanja nogu pa jednostavno preskočite taj korak? Koliko god vam se to ponekad činilo naporno, iako oduzima minimalno napora i vremena, taj korak ipak ne biste smjele preskakati ako želite da vam noge budu savršeno glatke, a koža nježna i bez iritacija.

Čak ni pjena od kupke nije dobra zamjena jer neće dovoljno omekšati dlake, a izvrsna alternativa kupovnim pjenama za brijanje je kokosovo ulje.

4. Koristite stare britvice

Jednokratne britvice ne zovu se bez razloga tako i stvarno ih ne biste trebali koristiti više od tri puta, pogotovo ako imate guste i oštre dlake na tijelu, jer je već nakon jednog korištenja britvica tupa. A osim što neće obaviti posao kako treba, stare britvice mogu izazvati iritacije na koži.

5. Brijete se na brzaka

Mnoge žene koje se ne depiliraju britvicama za njima posežu kada im je potrebno neko brzinsko rješenje. Britvice su definitivno najbrži način uklanjanja dlačica, no to ne znači i da pri takvoj depilaciji treba žuriti.

Vjerovatno već i same znate kako to izgleda kada se pokušate obrijati na brzinu oštrom britvicom i na kraju završite s nogama prepunim ogrebotina i rana.

Izvor: Dnevni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro