LifestyleU fokusu

Frizerski salon Samra: Divan prostor ispunjen smijehom i dobrom pričomTuzlanka Samra Husić već sedam i po godina drži salon pod nazivom ”Frizerski salon Samra” u prizemlju tržnog centra Pasaž.

Ova 33-godišnja majka dvoje djece već petnaest godina se bavi svojim poslom. Potrudila se da počne raditi odmah poslije škole.

“Radila sam prije u jednom privatnom salonu za jednog divnog čovjeka, a nakon sedam godina rada sa njim, odlučila sam da se odvojim. Bilo je borbe na početku, vraćanja starih mušterija…Nakon šest mjeseci je išlo sve bolje i bolje i mogu reći da sam sada prezadovoljna.”, priča sa osmijehom Samra.

Njoj je jedina poteškoća što mora raditi sama, a to pak iziskuje više rada i truda. Kako kaže, ne može lako da nađe radnika/icu za kojeg smatra da je vrijedan/na njenog salona. Kada je ostala trudna bila je na važnoj raskrsnici u životu: vratiti se na posao sa malom bebom ili odustati.

“Ja sam odlučila da odustanem i otvorim svoj salon. Bilo je tu suza i svega, kako ću i šta ali isplatilo se sve što sam rizikovala naravno uz podršku muža i porodice. Nisam željela da propustim priliku da imam nešto svoje i nisam se pokajala.”, pojašnjava Samra.

U salonu koji je divan prostor ispunjen smijehom i dobrom pričom, nudi usluge svih modernih oblika šišanja, farbanja, pramenova, frizura, feniranja… Kroz njen salon prolaze klijentice dobi između 20 i 50 godina. Imala je i priliku da ode van BiH, ali je njena odluka bila jasna – OSTATI.

“Smatram da od svog posla mogu pristojno da živim. Bude mi žao što mladi ne žele da se potrude, da pokažu volju. Kod mladih danas se vidi depresija, da li zbog situacije kući ili u državi, ne znam. Poručila bih im da budu hrabri, da imaju volju, da budu spremni na odricanje kako bi uspjeli. Ko god želi, neka proba, a ko god je dobar u svom poslu, uspjet će.”, zaključuje ambiciozna Samra koja vas čeka u svom salonu u prizemlju tržnog centra Pasaž.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button