Crna hronika

Mlada Austrijanka obožavala je more i ronjenje: Ubio ju je gliser na Krku

PRIJE dva dana na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku dogodila se tragedija.

Na mladu državljanku Austrije oko 16 sati naletio je gliser. Ubrzo je stigla hitna pomoć, no dok su je vozili prema Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci, nažalost, polegnula je ozljedama i preminula.

Ronila je na popularnoj plaži, na nju je naletio gliser koji vuče padobran

Možda će Vas zanimati i:

Stradala je 28-godišnja Vereni Heinz iz gradića Strobl kraj Salzburga koja je u Hrvatsku stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Kobnog je popodneva ronila, kako se doznaje, s ocem.

Gliser je na nju naletio na popularnoj plaži ispred hotela Malin, a njime je upravljao mladi voditelj voditelj motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin, a utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola.

Počela je strašno krvariti

Gliser joj je otkinuo nogu i počela je strašno krvariti. Nakon što su je uspjeli izvući na obalu, počeli su je oživljavati. Bila je u ronilačkom odijelu.

28-godišnju Verenu je usmrtio gliser koji vuče padobran i druge vodene atrakcije, a kako je priopćilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, na nju je naletio tijekom plovidbe kroz kupališni pojas, 300 metara od obale. 

Gliser je na nesretnu studenticu naletio unutar kupališnog pojasa

No ovdje treba napomenuti kako se ispred obale, na plaži hotela Malin, nalazi veliki mol, a na kraju tog Mola nalazi se rampa za vodene sportove, poput parasailinga pa je moguće da je udar glisera bio i na manjoj udaljenosti na 300 metara, kako se može čuti i od onih koji su svjedočili tragičnoj nereći. Kako god bilo, to je, kako je priopćilo i Ministarstvo, unutar kupališnog pojasa.

Obožavala more, bavila se i surfanjem i završavala studij

Verena je obožavala more. Osim ronjenja, bavila se i surfanjem. “Ljudsko biće ovisno o vodi, s ljubavlju prema oceanu, živi na jezeru”, opisala se na Instagramu.

Završavala je studij na bečkom sveučilištu ekonomije i poduzetništva i bila je instruktorica ronjenja. Obožavala je i putovati, a surfanje i ronjenje pratilo ju je u njezinim putovanjima.

Ronjenje joj je bilo velika ljubav

2013. godine prošla je akademiju ronjenja na Filipinima. Ronjenje joj je bilo velika ljubav i strast.

Ono u Hrvatskoj nažalost je završilo tragično.

Izvor: Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button