Zanimljivosti i zabava

Nije oprao i odsjekao kosu 40 godina (VIDEO)
Jedan šezdesettrogodišnjak iz Indije, koji nije oprao ni ošišao svoju kosu više od 40 godina, drži je zamotanu na glavi uz pomoć platna kako bi barem mogao hodati a da je ne nagazi.

Njegova kosa je sada dugačka šest stopa. Sakal Dev Tuddu, stanovnik sela Mandada u istočnoj Indiji, tvrdi da pušta kosu od svoje 22. godine.

Iz nekog razloga nije je ošišao godinu dana i jednog jutra se probudio i otkrio da su mu vlasi zapetljane i da su formirale neku vrstu dredloka ili džate.

To je smatrao blagoslovom od hinduskog boga Šive, tako da je tog dana odlučio da svoju kosu ne pere, niti češlja. Njegovi impresivni dredovi danas su dugački skoro dva metra i dosežu sve do zemlje i vuku se po njoj.

Kako bi spriječio svoju kosu da postane prljavija nego što mora biti, Sakal Dev Tuddu je zamotava u parče bijele tkanine kad god izađe napolje. Otkad je počeo puštati kosu da raste, Sakal je ljudima Mandade postao poznat kao Mahatma Ji, što je znak dubokog poštovanja.

Vjeruje se da on ima iscjeliteljske moći, a ljudi iz svih dijelova Indije dolaze kod njega da bi isprobali njegove biljne lijekove. Sakal nije jedini Indijac sa tako dugačkom kosom. U mjestu Gujarat postoji čovjek čiji dredloksi dosežu dužinu od čak 19 metara.

(Izvor: Hayat)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button